24-sata stripa i društvene igre

18_10_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
24-sata stripa i društvene igre

Spoj popularnih društvenih igara i ništa manje popularnog 24-satnog crtanja stripa garancija je zanimljive večeri u kojoj će se tražiti mjesto više. Crtači, požurite s rezervacijom mjesta!

U subotu, 22. listopada u podne, u Klubu Zona počinje 24-satno crtanje stripa, a navečer se od 20 sati održava i druga ovosezonska večer društvenih igara. Crtači mogu biti profesionalci, početnici, ali i potpuni amateri željni izazova, no moraju rezervirati svoje mjesto putem prijavnice na klub.infozona.hr.

>> Lajkaj Klub Zona i prati još jednu bogatu sezonu događanja!
>> Rezerviraj mjesto za crtanje na klub.infozona.hr
 

Spoj popularnih društvenih igara i ništa manje popularnog 24-satnog crtanja stripa garancija je zanimljive večeri u kojoj će se tražiti mjesto više. Ovogodišnje 24-satno crtanje stripa održava se mjesec dana ranije te neočekivana odluka organizatora crtačima nije ostavila previše vremena za razmišljanje.

24-satno crtanje stripa održava se dvanaesti put u svijetu, sedmi put u Hrvatskoj i peti put u Zoni. Disciplinu je osmislio Scott McCloud kao test i analizu vlastitih mogućnosti. Crtajući tom brzinom ne dobivaju se uvijek produkti profesionalne razine, ali je svakom sudioniku omogućeno da vidi kako radi pod pritiskom i rezultat je nerijetko oslobađajući: spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi. U Hrvatskoj se očekuje više od stotinu prijavljenih crtača koji će pokušati pobijediti san i umor, te u 24 sata na zadanu temu smisliti i u bilo kojoj tehnici nacrtati 24 stranice stripa.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.