Studente izbacili iz knjižnice!?

17_01_2012 / 03:38h
Studente izbacili iz knjižnice!?

"Digli smo se, krenuli prema pultu, a odatle su stizale informacije da se sada knjižnica zatvara, da svi moramo izići, a odmah iza toga se opet otvara kada imamo pravo ponovno ući (?!)."

- Digli smo se, krenuli prema pultu, a odatle su stizale informacije da se sada knjižnica zatvara, da svi moramo izići, a odmah iza toga se opet otvara kada imamo pravo ponovno ući (?!). OK, stali smo u predvorju, kada smo opet dobili obavijest da moramo izići iz cijele zgrade, jer, "što prije iziđete, prije će te i ući" – opisuje čitatelj portala dalmacijanews.com svoje neobično iskustvo prve radne noći Sveučilišne knjižnice te napominje da je nakon 25 minuta smrzavanje pred zgradom odustao od učenja u knjižnici. Podsjetimo, Sveučilišna knjižnica je najavila produljenje radnog vremena za četiri sata, odnosno do 1 sat u noći, no čini se da se osoblje nije najbolje pripremilo za novi radni ritam.

Neće se ponoviti!

Problem prve radne noći Sveučilišne knjižnice proizašao je iz neočekivanog broja studenata i činjenice da zgradu koriste i studenti Forenzike te je bila potrebno nanovo na ulazu identificirati sve one studente koji su odlučili koristiti knjižnicu u produljenom radnom vremenu. - Ovakve neugodnosti se više ne bi trebale događati jer će studenti koji su zainteresirani za noćno učenje na pultu knjižnice moći svaki dan uzeti broj kojim će se identificirati pri ulasku u noćnu čitaonicu – obećao je Petar Krolo, ravnatelj Sveučilišne knjižnice.