Nadmetanje programera

10_01_2012 / 00:23h
Nadmetanje programera

Infokup je natjecanju koje je prošle godine okupilo 6 tisuća učenika spremnih na izazove novih znanja i poznanstava u svijetu računalnog programiranja.

Nastavak školskih obveza znači i približavanje početka sve popularnijeg natjecanja pod nazivom Infokup. Riječ je o natjecanju iz informatike - računalstva koje je prošle godine okupilo 6 tisuća natjecatelja iz 500 škola diljem Hrvatske u kojima su učenice i učenici pokazali svoje znanje u tri tradicionalne kategorije: algoritmi, izrada softvera i osnove informatike.

Prvi krug natjecanja održat će se 23. siječnja na razini pojedinih škola u kojem će najbolji izboriti prolaz na županijska natjecanja na kojem će Državno povjerenstvo izabrati oko 190 natjecatelja u državnom finalu koje će se ove godine održavati od 19. do 22. ožujka.

DUMP Udruga mladih programera iz Splita, kao jedan od nezaobilaznih suorganizatora, dotjerala je funkcionalan i informativni portal infokup.hr na kojem se zaprimaju i prijave natjecatelja spremnih na izazove novih znanja i poznanstava u svijetu računalnog programiranja.