NUS u akvariju i gradu

08_01_2012 / 21:22h  |  Autor: KMaja
NUS u akvariju i gradu

Prostoru Akvarija život će udahnuti prvo izdanje manifestacije pod nazivom NUS (Neafirmirana umjetnička scena). Publici će se predstaviti performeri, a za zabavu do sitnih noćnih sati pobrinut će se i bendovi...

Prostoru nedovoljno iskorištenog nesuđenog Akvarija na Bačvicama život će, barem na tjedan dana, udahnuti prvo izdanje manifestacije pod nazivom NUS (Neafirmirana umjetnička scena). Kao što smo pisali, NUS je nastao kao odgovor studenata splitskog Filozofskog fakulteta na nedostatak kulturne ponude u gradu.

Mladi volonteri su, osim međunarodne izložbe radova sedamdesetak umjetnika, osigurali i četiri dana popratnog programa.

Svečano otvaranje manifestacije održat će se ovoga petka u 20 sati. Publici će se predstaviti performeri Ginter Gorbaev, DADAnti, Čekada Tajči, Kirovska Maja, Buuuuuuuuu i Čargonja Čarli Damir, a za zabavu do sitnih noćnih sati pobrinut će se šank Rakijarnice i bendovi Hangin' Village, M.O.R.T., Ilija i Zrno žita te DJ Tago Mago.

U subotu ujutro NUS se seli u grad – prva akcija održati će se već u 09:30 u Marmontovoj gdje će Neva Niš pokazati Kako nas vide. Čađo Nemanja u 10 sati u Đardinu predstavlja Put svile, a Komična hunta sa svojom akcijom Nedjelja, navečer, kreće od Zlatnih vrata u 11 sati.

Trećega dana NUS donosi predavanje u Domu mladih - Sagita Mirjam Sunara pričat će o Modernoj i suvremenoj umjetnosti kao novom izazovu za restauratore.

Popratni program završava u srijedu, kada će se u prostoru Doma mladih prikazati dokumentarni film 11. lipnja – Prvi splitski Pride, autora Tomislava Ladišića.

Izložba u Akvariju biti će otvorena svaki dan za vrijeme trajanja manifestacije (od 13. do 20. siječnja) u vremenu od 10 do 20 sati.