DORF u Zoni

11_12_2011
DORF u Zoni

DORF - Festival dokumentarnog rock filma predstavit će se u Info zoni kroz pet dana i deset filmova od kojih su pet ovogodišnji pobjednici ovog dobro poznatog vinkovačkog <strong>festivala</strong>. Prve projekcije počinju u 20h i ulaz na sve projekcije je besplatan!

DORF - Festival dokumentarnog rock filma predstavit će se u Info zoni kroz pet dana i deset filmova od kojih su pet ovogodišnji pobjednici ovog dobro poznatog vinkovačkog festivala.

U srijedu (14.11.) će se prikazati dva nagrađivana slovenska filma. Dolgcajt donosi priču o ljubljanskim Pankrtima i njihovom utjecaju na slovensko (i jugoslavensko) društvo, a Radio Apokaliptiko u manje od pola sata spaja različitosti – Metal Camp u slovenskom konzervativnom gradiću Tolminu.

Novosadske Boye su se početkom 80ih izborile za svoje mjesto na do tada isključivo muškoj rock and roll sceni, a 2009. godine su zaslužile i dokumentarac - Prvi pravi ženski zvuk koji će se u Info zoni prikazati u četvrtak. Tri boje revolucije, nastale na DORFovoj radionici, predstavit će koprivničke punk rockere Overflow, vinkovačkog akademskog slikara Marka Šošića i prvu vinkovačku all-girls punk grupu Punčke.

Dokumentarac Vlada posveta je jednom od najvažnijih sudionika mitskog Novog vala, Vladi Divljanu iz Idola, a u petak navečer prikazat će se i jedini film snimljen za života Satana Panonskog.

Predzadnja večer projekcija donosi ovogodišnjeg pobjednika - Ako nikoj ne sviri, film o počecima makedonskih underground prvaka, te film o Zdenku Franjiću, legendarnom osnivaču nezavisne diskografske kuće Slušaj Najglasnije - Oči u magli.

Od splitskog gostovanja DORFa oprostit ćemo se u nedjelju. Prvo će se prikazati norveški film Kike Turmix posvećen ovom zaljubljeniku u rock bez kojeg je nezamisliva punk scena 90ih, a potom NSK – Noise Slawonische Kunst, dokumentirana priča o angažmanu osječkih glazbenika koji su stvarali i pružali otpor osječkom ratnom ludilu 1991. godine.

Prve projekcije počinju u 20h i ulaz na sve projekcije je besplatan!