Smotra: svi fakulteti u jednom atriju

24_11_2011
Smotra: svi fakulteti u jednom atriju

U petak i subotu održat će se Smotra Sveučilišta u Splitu. Zainteresirani će moći doznati sve <strong>informacije</strong> o uvjetima upisa i dobiti odgovore na pitanja koja ih budu zanimala o pojedinim studijskim programim. Ove godine Sveučilište nudi ukupno 4916 slobodnih mjesta...

U petak i subotu, 25. i 26. studenog, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održat će se Smotra Sveučilišta u Splitu. Od 8 do 20 sati zainteresirani će moći doznati sve informacije o uvjetima upisa i dobiti odgovore na pitanja koja ih budu zanimala o pojedinim studijskim programima za akademsku godinu 2012./2013. .

Ove godine Sveučilište nudi ukupno 4916 slobodnih mjesta, od čega je na sveučilišnim studijima 3 347, a na stručnim 1569. Ovogodišnja upisna kvota u cjelini je vrlo slična lanjskoj, tek su se na nekim studijskim programima neznatno mijenjale upisne brojke. Tako se, primjerice, slijedeći interese tržišta rada, ali i interese maturanata, na studiju medicine kvota povećala, dok je na Filozofskom fakultetu smanjena. Ove godine novost bi mogao biti studij nutricionizma za koji se očekuje da će Sveučilište ishoditi sve potrebne dozvole do početka upisa.

Na Smotri će zainteresirani, osim o upisnim kvotama i uvjetima upisa, moći saznati i čitav niz pojedinosti o sadržaju studijskih programa, režimu i uvjetima studiranja, kao i mogućnostima korištenja drugih usluga, poput smještaja u studentskom domu, prehrane u studentskim restoranima te korištenju Sveučilišne knjižnice.