Tri natječaja za gradske stipendije

18_11_2011
Tri natječaja za gradske stipendije

Grad <strong>Split</strong> objavio je tri natječaja za potpore splitskim učenicima i studentima - za stipendiranje učenika i studenata te naknadu dijela troškova školarina poslijediplomskih studija, za učenike i studente sportaše te srednjoškolce i studente iz socijalno ugroženih obitelji.

Grad Split objavio je tri natječaja za potpore splitskim učenicima i studentima. Prvi natječaj namijenjen je stipendiranju učenika i studenata te za naknadu dijela troškova školarina poslijediplomskih studija u školskoj godini 2011./2012. Ovim natječajem predviđeno je dodijeliti 20 stipendija srednjoškolcima, 80 stipendija redovnim studentima osobitog uspjeha u školovanju te 5 stipendija studentima poslijediplomskog studija. Iznosi stipendija koje se mogu dobiti na ovom natječaju su 600, 800 ili 1000 kuna ovisno o kategoriji u koju ulazi prijavitelj, a naknade dijela troškova školarine ovisit će o stvarnim troškovima studija i proračunskim mogućnostima.

Školovanje i studiranje je lakše uz stipendiju (foto: S. Marinović)

Drugi natječaj namijenjen je učenicima i studentima sportašima koji mogu ostvariti potpore na temelju osobitih sportskih uspjeha za vrijeme redovitog školovanja. Tako će Grad Split učenicima i studentima sportašima dodijeliti 15 stipendija, također u iznosima 600, 800 ili 1000kn.

Treći natječaj
odnosi se na pomoć za školovanje srednjoškolcima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji. Ovim natječajem predviđa se pomoći 30 učenika i 50 studenata, a iznosi koji će biti odobreni isti su kao i u prethodnim natječajima.

Cijele tekstove sva tri natječaja, prijavne obrasce te popise potrebne dokumentacije s navedenim kriterijima natječaja možete pronaći na službenom webu Grada. Rok za predaju potrebne dokumentacije je 01. prosinca 2011. godine.

www.split.hr.