Zona u studenome

07_11_2011
Zona u studenome

Dani su sve kraći, kišovitiji i hladniji, no to ne znači da Info zona tone u zimski san, naprotiv – i u studenome nastavlja niz tribina, radionica, predavanja, izložbi, projekcija i drugih <strong>događanja </strong>namijenjenih prvenstveno mladima.

Dani su sve kraći, kišovitiji i hladniji, no to ne znači da Info zona tone u zimski san, naprotiv – i u studenome nastavlja niz tribina, radionica, predavanja, izložbi, projekcija i drugih događanja namijenjenih prvenstveno mladima.

Prva srijeda studenoga (09.11.) u 19 sati donosi tribinu Nasilje i ja. Što kao pojedinci trebamo i možemo napraviti da bude manje nasilja u društvu, kolika je odgovornost pojedinca? U potrazi za odgovorima pomoći će stručnjaci među kojima i Renato Matić, sociolog koji se aktivno bavi temom nasilja među mladima, a pozvani su i mladi da se pridruže potrazi i saznaju odgovore.

Zbog prilagodbe natjecatelja na zimsko računanje vremena, početak trećeg Kvizanja u Zoni pomaknut je na 21 sat. Vrijedi li treća sreća ili je sve u znanju? Broj prijavljenih ekipa je ograničen, nagrade su još uvijek jednako vrijedne, znanje se jednako cijeni, a i link za više informacije je još uvijek infozona.hr/kvizanje.

Treće Kvizanje u Zoni - vrijedi li treća sreća ili je sve u znanju?

Imate li još uvijek slobodnog vremena i želju da ga kvalitetno iskoristite možda vam u odluci pomogne Capoeira amazonas Split - sve popularnija afro-brazilska vještina borbe i plesa koja razvija i tijelo i duh predstavit će se u Zoni u četvrtak (10.11.) u 18:30.

Već su se prvim tjednom novog mjeseca počele primati prijave za besplatnu radionicu pisanja životopisa i motivacijskog pisma te priprema za razgovor po europskim standardima i na engleskom jeziku. Petosatnu radionicu vodit će profesorica engleskog jezika, a sudeći po prošlogodišnjem interesu zainteresirani se ne bi trebali puno misliti oko prijave.

Početak druge polovice mjeseca rezerviran je za projekcije... U petak (18.11.) u 19 sati na rasporedu je film prilagođenog slijepima i slabovidnima u kojem, kao i prošle godine, uz kokice mogu uživati svi zainteresirani. U srijedu, pet dana poslije (23.11.) u 18 sati prikazat će se Outrage - dokumentarac o američkim gej političarima koji su političke bodove skupljali zagovarajući antigej zakonodavstvo. Iduće večeri od 20 sati održat će se još jedna Večer srednjoškolske multimedije u kojoj će se u opuštenoj atmosferi prikazivati video uradci srednjoškolaca.

Posljednji petak (25.11) studenoga u 18:30 donosi pomalo misteriozno predavanje pod naslovom Maske koje nosimo, uloge koje igramo, a koje će dati odgovor i na pitanje zašto nas većina na pitanja – Kako si? – sa smiješkom odgovora – Dobro.

Studeni započinje tribinom, a završava predavanjem pa kvizom

Navečer će se od 20 sati održati promocija novog strip albuma Sonje Gašperov - Vučine (od kolijevke pa do groba). Dograbite svoj primjerak i saznajte tko se krije iza vučjeg krzna te još štošta o stripovskom radu autorice koja je uvrštena u antologiju Ženski strip na Balkanu.

Tri dana poslije (28.11.) u Zoni će se javnosti predstaviti još jedna mlada umjetnica – izložba radova Katarine Strukan otvorit će se u 19 sati, a bit će postavljena naredna dva tjedna.

Prije nego četvrto Kvizanje u Zoni označi kraj mjeseca, dan prije (29.11.) CC USA će predstaviti mogućnosti sezonskog zaposlenja i volontiranja u SAD.

U program će se sigurno ugurati još poneko događanje zato pratite infozona.hr i budite na vrijeme informirani! ;)

Sudjeluj u programu

Sve događanja su besplatna, realizaciju programa podržava Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a dio nekog budućeg programa može biti i neka tvoja izložba, predavanje, predstavljanje, tribina... samo se na vrijeme javi u prostor, na 021 33 99 09 ili na [email protected].