Kako praši Parni valjak

05_11_2011
Kako praši Parni valjak

Odlična atmosfera najbolja je najava započete turneje u kojoj očito neće nedostajati <strong>energije</strong>. U dvosatnom koncertu Parni valjak&#160; je predstavio nekoliko pjesama s povratničkog albuma, ali i probudio emocije klasicima. Rockerski duh jači je od godina...

Iako su 2005. godine na Gripama održali oproštajni koncert, Parni valjak je koju godinu poslije ponovno pokrenuo motore i dokazao koliko je pogrešna bila odluka o kraju karijere. Dvije godina nakon posljednjeg splitskog koncerta, prvi put su nastupili u Spaladium areni.

Odlična atmosfera najbolja je najava započete turneje

Koncert su započeli izranjajući iz bine na hidrauličkoj dizalici, a cijele večeri, osim glazbenika, publiku je uveseljavao i veliki cepelin koji je kružio ispod krova dvorane. Odlična atmosfera najbolja je najava započete turneje u kojoj očito neće nedostajati energije. U dvosatnom koncertu bend je predstavio nekoliko pjesama s povratničkog albuma Stvarno nestvarno, ali i probudio emocije klasicima poput Lutka za bal, Ljubavna, U prolazu te pjesmom Sve još miriše na nju kojom su se nakon drugog bisa oprostili od splitske publike.

Rockerski duh jači je od godina pa je Aki uz aplauze izmamio čak i ruže i grudnjake koji su letjeli prema pozornici. Generacijski miks u publici garancija je da će se pjesme Parnog valjka slušati još dugo i prenositi sa generacije na generaciju što dovoljno govori o kvaliteti ovih glazbenika.

Pogledajte album u galeriji!


napisao: G. Leš