Oni prolaze, Runjić ostaje

17_10_2011
Oni prolaze, Runjić ostaje

Uglednici i pripadajuće im skockane ljepotice u ložama se mijenjaju, no <strong>pjesme</strong> ostaju! Po sedmi put pokazalo se upravo to, na manifestaciji Runjićeve večeri. Teško da ćemo se većeg broja od poslušanih izvedbi u zimskim mjesecima sjetiti kada nas uhvati melankonija...

Uglednici i pripadajuće im skockane ljepotice u ložama se mijenjaju, no pjesme ostaju! Po sedmi put pokazalo se upravo to, na manifestaciji Runjićeve večeri koja se po drugi put održala u splitskom HNK.

Iako je velikom broju prisutnih u rasprodanom kazalištu fora bio Goran Bare sa (sve je to bilo samo ne) blues verzijom pjesme Vjeruj u ljubav, ja nisam bio u toj većini. Mlake izvedbe dobro poznatih Runjićevih hitova, začinila je tek na polovici večeri Natali Dizdar s Nocturnom (publika je jedino nju pljeskom prekinula nakon samo dva stiha) i za kraj ostavljen, naravno Oliver Dragojević, koji je, svakog se puta uvjerim, jednostavno - nenadmašan.

Publici je fora bio Bare sa blues(?) verzijom pjesme Vjeruj u ljubav

Inače sjajne Nina Badrić, Ivana Starčević i Maja Posavec, imale su i interesantnije trenutke na prijašnjim Runjićevim večerima. A Ništa nova nije donio ni Cetinski, Nataša Janjić ili Luky... Berba 2011. godine tako nije bila posebno dobra. Jer teško da ćemo se većeg broja od poslušanih izvedbi u zimskim mjesecima sjetiti kada nas uhvati melankonija i budemo potraživali YouTubeu. A broj klikova na Rundeke, Urbane i Tamare Obrovac iz prethodnih izdanja Večeri raste i dalje...

No odličan je potez Ivane Runjić bio angažiranje Marka Tolja kao voditelja večeri. Iako u početku pomalo zbunjen, do kraja je mladi pjevač bio urnebesan, ponajviše u šalama na svoj račun.

Do idućeg izdanja na, nadam se, najljepšoj splitskoj pozornici - kompletno obnovljenom Peristilu.

napisao: Cole
foto: Maja Prgomet