Nova glazba opet u Splitu

13_10_2011
Nova glazba opet u Splitu

Treće izdanje festivala Dani Nove Glazbe Split i ove će godine ponuditi pregršt glazbenih premijera najrazličitijih stilskih odrednica. Oni skloniji pop-zvuku na svoje će doći uz mladi duo koji oduševljava djelima na presjeku klasike, popa, jazza, folklora i suvremenog cabareta...

Treće izdanje festivala Dani Nove Glazbe Split posvećenog eksperimentalnoj glazbi 20. i 21. stoljeća i ove će godine Splitu ponuditi pregršt glazbenih premijera najrazličitijih stilskih odrednica.

U srijedu, 19. listopada na koncertu pod nazivom MAG goes NEW splitskoj publici već dobro poznati virtuozi aktivisti iz Udruge Mladih akademskih glazbenika predstaviti će svoje favorite iz novije hrvatske i svjetske glazbene literature. Kao gošća nastupit će i najperspektivnija hrvatska saksofonistica, mlada Splićanka Antonela Vručinić.

Jelena Popržan i Rina Kaçinari alias Catch-Pop String-Strong

Drugi dan rezerviran je za nastup kvarteta saksofona New Sax 4 u sastavu Gordan Tudor, Tomislav Žužak, Goran Jurković i Nikola Fabijanić te njihove majstorske izvedbe nekih od najzanimljivijih djela suvremenih skladatelja za ovaj atraktivni sastav.

Oni skloniji pop-zvuku na svoje će doći u petak, 21. listopada kada festival u suradnji sa Austrijskim kulturnim forumom ugošćuje mladi kosovsko-austrijsko-srpski duo, violisticu Jelenu Popržan i violončelisticu Rinu Kaçinari alias Catch-Pop String-Strong koje oduševljavaju vokalno-instrumentalnim virtuozitetom i inovativnim performansom svojih, te djela drugih autora na presjeku klasike, popa, jazza, folklora i suvremenog cabareta.

Svi koncerti održavat će se u Gradskom kazalištu lutaka s početkom u 20 sati, a cijena ulaznica koje će biti u prodaji pola sata prije koncerta je 20 kuna.