Vratite uniforme u škole!

13_10_2011
Vratite uniforme u škole!

Povod jednog učeničkog nasilja koja posljednjih tjedna pune medijske stupce bio je način odijevanja povezan s lošim imovinskim stanjem žrtve. Potaknuto tim događajem, Nacionalno <strong>vijeće </strong>učenika Republike Hrvatske, pokrenulo je inicijativu - za povratak uniformi u škole.

Povod jednog učeničkog nasilja koja posljednjih tjedna pune medijske stupce bio je način odijevanja povezan s lošim imovinskim stanjem žrtve. Potaknuto tim događajem Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske pokrenulo je inicijativu - za povratak uniformi u škole. Prihvati li se taj prijedlog na sjednici NVURHa najavljenoj za studeni, Vijeće će ga kao legitimni predstavnik svih učenika predložiti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Hrvoje Bašić: Zaustavimo diskriminaciju u školama! (foto:M.Prgomet)

- Uvedu li se uniforme i svi učenici u školi budu isto odjeveni razlikovat će se samo po karakteru i onome što im je darovala priroda te će se međusobno poznavati samo po onome što stvarno jesu: dobri ili loši učenici, dobri ili loši prijatelji – objašnjava Hrvoje Bašić, predsjednik Vijeća učenika Splitsko dalmatinske županije, ukazujući i na doprinos oporavku hrvatske tekstilne industrije te na uštedu kućnih budžeta koji bi bili rasterećeni sezonske obveze kupnje različitih odijevnih kombinacija za školu.