Sajam stipendija: obrazovanje za svih!

05_10_2011
Sajam stipendija: obrazovanje za svih!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i ove godine organizira <strong>najveći </strong>hrvatski Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude koji će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Od 20. listopada u funkciji će biti On-line Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude...

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i ove godine organizira najveći hrvatski Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude koji će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 19. listopada 2011. godine od 10 do 18 sati. Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, održavat će se popratni program s radionicama, predavanjima i drugim događanjima vezanim uz studiranje i financiranje studija.

Ovim sajmom IRO želi studentima otvoriti pristup informacijama o mogućnostima financijske potpore za visoko obrazovanje u Hrvatskoj ili inozemstvu, ali i upozoriti javnost da Hrvatska kao potpisnica Bolonjskog procesa ima obvezu poticati i omogućiti pristup visokom obrazovanju i mladima iz obitelji nižeg socioekonomskog statusa.

Rezultati istraživanja Eurostudent, koje su proveli Institut za razvoj obrazovanja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, pokazuje da je u Hrvatskoj otežan pristup visokom obrazovanju za studente iz obitelji s nižim prihodima, koji ne mogu računati na punu financijsku podršku roditelja te su često prisiljeni raditi.

U razdoblju od 20. listopada 2011. do 01. svibnja 2012. u funkciji će biti On-line Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude.

www.stipendije.info