Zadrži se u Zoni u listopadu

03_10_2011
Zadrži se u Zoni u listopadu

Listopad u prvim danima nije donio jesenske temperature, ali je donio mjesečne programe događanja. Kviz znanja, zapošljavanje, književnost, fotografija, siromaštvo, oglašavanje, građanski odgoj i film tek su neke od listopadskih asocijacija <strong>događanja</strong> u Info zoni...

Listopad u prvim danima nije donio jesenske temperature, ali je donio mjesečne programe događanja. Kviz znanja, zapošljavanje, književnost, fotografija, siromaštvo, oglašavanje, građanski odgoj i film tek su neke od asocijacija događanja u Info zoni :)

Prve listopadske srijede u 20 sati na rasporedu je prvo Kvizanje u Zoni. Info zona u suradnji sa Sveučilištem u sjeni donosi seriju kvizova znanja u kojima svako četrnaest dana možete nategnuti svoje moždane vijuge u paru ili trojcu te osvojiti Algoritmove vrijedne nagrade. Više informacija pročitajte na infozona.hr/kvizanje.

Program Work Canada u srpnju je izazvao popriličan interes

Nažalost, znanja i vještine ne jamče posao, no svaka informacija po pitanju potencijalnog zaposlenja je dobrodošla. U četvrtak u 16 sati BHV će održati prezentaciju programa Work Canada koji je na predstavljanju u srpnju ove godine izazvao popriličan interes pa je o njemu pisala i Slobodna. Riječ je o programu koji omogućuje 12 mjeseci boravka, putovanja i rada u Kanadi. Na predstavljanju možete dobiti sve potrebne informacije...

Oštra konkurencija konvencionalnim izlascima ovog petka će biti književna večer u Zoni na kojoj će se predstaviti prvijenac mladog autora Luke Kordića - Posljednja krčma u centru. Glavni lik u knjizi je bezimeni mladić, koji je kao tinejdžer svakodnevno visio u naslovnoj birtiji i koji se jednog dana ponovno odluči u nju vratiti, ali ovaj put iz drugih razloga... Dođite pa otkrijte i koja je uloga Marija Glavaša u toj priči.

Prvi dan novog listopadskog tjedna završit će otvorenjem izložbe splitska.tiramola 6. Ovo je već treća godina da je prostor Info zone pretijesan za fotografije svih mladih neafirmiranih autora pa će izložbu opet ugostiti galerijski prostor Fotokluba Split u Marmontovoj. Ne propustite otvaranje u 20 sati ili postav razgledajte u miru do 20. listopada.

Već treću godinu prostor Info zone pretijesan je za splitsku.tiramolu

Drugo izdanje Info kopče ovoga je puta rezervirano samo za dio učenika Ekonomsko-birotehničke škole koji će se u četvrtak (13.10.) upoznati sa ponudom Sveučilišta u Splitu, uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje namijenjenim mladima, programom EMA Lige za prevenciju ovisnosti, Sajmom ideja Udruge Most, predstavama i radionicama za mlade kazališta PlayDrama, servisima i uslugama Info zone te temom poremećaja prehrane.

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježava se 17. listopada pa će udruga Most tom prigodom u Zoni otvoriti izložbu fotografija sa protekla tri svjetska prvenstva u nogometu za beskućnike, Homeless World Cup, na kojima je sudjelovala i naša mlada ekipa. Nakon otvaranja izložbe, održat će se okrugli stol na temu Siromaštvo u Splitu.

Za mlade koji su tek krenuli u poduzetničke vode u utorak  (18.10.) idealno će biti poslušati predavanje o web marketingu Kako oglašavati svoje poslovanje na internetu? u kojem će Toni Tabak, student FESBa, prisutnima približiti najnovije tehnologije i njihove mogućnosti

Srijeda, 19. listopada, u ranom popodnevnom terminu u Zonu donosi novu raspravu, a u večernjem terminu još jedno Kvizanje u zoni. Odgoj za mir i nenasilno rješavanje sukoba, osnove demokracije, poduzetništvo, suzbijanje stereotipa i predrasuda te ravnopravnost spolova tek su neke od tema koje bi učenici obrađivali uvođenjem građanskog odgoja i obrazovanja u obavezni dio školskog programa. Građanski odgoj u školama? Koliko je mladima to znanje potrebno i koliko već o njemu uče – saznajte i raspravite u 13:30.

Građanski odgoj u školama? - nova rasprava srijedom

Nakon zagrebačke Medike, riječke Molekule i pulske Galerije Makina ekipa Fijuk mreže dolazi u prostor KUMa, a u petak (21.10.) i u prostor Info zone izložbom završiti splitsku misiju promocije autorskog i nezavisnog stripa... Uz otvaranje jednodnevne izložbe stripa, u 19 sati održat će se i predstavljanje Fijuk mreže.

Posljednji listopadski tjedan zagrijat će projektor! U ponedjeljak (24.10.) je u 18 sati na rasporedu projekcija dokumentarnog filma Bi The Way koji kroz intervjue s mladima različitima po svojim zanimanjima i interesima istražuje promjene u shvaćanju seksualnosti u SAD-u.

Od ovog mjeseca ćete svaki zadnji četvrtak u mjesecu u Zoni uz opuštenu atmosferu moći otkriti što se stvara i u video pretvara u srednjoškolskim glavama, sobama i učionicama... Od 20 sati na rasporedu je - prva Večer srednjoškolske multimedije.

Listopadski filmski, a i svaki drugi program, završit će u petak, 28. listopada, projekcijom filma prilagođenog slijepima i slabovidnima (odgođeno za 02. prosinca) u kojima, naravno, kao i prošle godine, uz kokice mogu uživati svi zainteresirani.

Zona je mnogima u planer upisana i zbog tečaja hrvatskog znakovnog jezika koji počinje u listopadu. Iako su prijave bile do kraja rujna na www.osjet.org provjerite ima li možda još koje slobodno mjesto ;)

Sudjeluj u programu

Sve događanja su besplatna, realizaciju programa podržava Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a dio programa već u studenome može biti i neka tvoja izložba, predavanje, predstavljanje, tribina... samo se na vrijeme javi u prostor, na 021 33 99 09 ili na [email protected].