24-satno crtanje stripa

30_09_2011
24-satno crtanje stripa

U prostorijama Umjetničke akademije održat će se po prvi puta u Splitu, a drugi puta u Hrvatskoj, Svjetski dan 24-satnog crtanja stripa. Ukoliko niste baš za crtanje, ima posla i za vas – traže se <strong>dobrovoljci </strong>koji će<strong> t</strong>able skenirati i postavljati na internet te fotodokumentirati projekt.

U prostorijama Umjetničke akademije (Zagrebačka 3) 22. i 23. listopada održat će se po prvi puta u Splitu, a drugi puta u Hrvatskoj, Svjetski dan 24-satnog crtanja stripa.

Disciplinu, koja je zamišljena kao test i analiza vlastitih mogućnosti, osmislio je Scott McCloud, a u Hrvatskoj su se organizacije uhvatila poznata imena poput Ines Krasić, Vlade Šegedina i Darka Macana. Ove se godine povezuju dvije akademije, splitska i zagrebačka, na kojima će se istodobno raditi na projektu čiji će rezultati biti predstavljeni prvo na web stranici, a potom i u tiskanom izdanju.

Prilog sa prošlogodišnjeg zagrebačkog 24satnog crtanja

Za sudjelovanje je dovoljno prijaviti se na mail [email protected], a ukoliko niste baš za crtanje, ali imate volje pomoći, ima posla i za vas – traže se dobrovoljci koji će nacrtane table skenirati i postavljati na internet te fotodokumentirati projekt.

www.24satnocrtanjestripa.com