Crveno za pješake

28_09_2011
Crveno za pješake

U <strong>kroćenju</strong> splitskih pješaka i vozača pomoći će policijske akcije, ali i napokon završeni radovi u ulici Domovinskog rata. Spomenimo i da je u ponedjeljak u policijskoj akciji policija sankcionirala pješake koji nisu poštivali crveno svjetlo na semaforu...

U kroćenju splitskih pješaka i vozača pomoći će policijske akcije, ali i napokon završeni radovi u ulici Domovinskog rata.

Prošle godine je pješački prijelaz ispred Muslimanke pomaknut za desetak metara, a sredinom ulice postavljena ograda koja priječi pretrčavanje ceste. Postavljanjem crvenog asfalta i treptećih led svjetala u razini ceste proteklog vikenda konačno su privedeni kraju radovi na podizanju razine sigurnosti pješaka.

U kroćenju pješaka i vozača pomoći će i napokon završeni radovi

Iako je načelnik Postaje prometne policije, Zdravko Gabelica, u odgovoru na pitanje postavljeno putem servisa Žugaj! najavio akcije sankcioniranja vozača koji ne propuste pješake na ovom (sada manje) opasnom pješačkom prijelazu, čini se da su već posljednji radovi utjecali na svijest vozača.

Postavljen je crveni asfalt i trepteća led svjetla (foto:G.Leš)

Spomenimo i da je u ponedjeljak u policijskoj akciji na križanju pored Biskupove palače policija sankcionirala pješake koji nisu poštivali crveno svjetlo na semaforu i u samo deset minuta ispisala petnaestak kazni.

napisao: Pile