Nova obala zapadne obale

22_09_2011
Nova obala zapadne obale

Iako je ponovna uspostava prometa zapadnom obalom gradske luke bila najavljena za početak rujna, prema stanju na gradilištu to se neće dogoditi ni početkom listopada. Započelo je <strong>postavljanje </strong>podzemnih instalacija i betonskih elemenata novog obalnog zida.

Iako je ponovna uspostava prometa zapadnom obalom gradske luke bila najavljena za početak rujna, prema stanju na gradilištu to se neće dogoditi ni početkom listopada, no do kraja godine trebalo bi se završiti nasipanje i uređenje obalne linije kako bi nova splitska šetnica iduću turističku sezonu dočekala u punom sjaju.
Započelo je postavljanje betonskih elemenata novog obalnog zida

Naizgled se od samog početka radova na gradilištu malo toga promijenilo što možete vidjeti i u našem albumu. Cesta je raskopana u svoj svojoj dužini i nasut je manji dio obale, no obavljeni su podvodni radovi koji su se pokazali zahtjevniji od očekivanja, a započelo je i postavljanje podzemnih instalacija i betonskih elemenata novog obalnog zida. Svaki blok težak 35 tona postavlja se u pripremljeni podmorski kanal dubok dva metra.
Pratite uređenje zapadne obale u albumu!