Hrvatska volontira!

19_09_2011
Hrvatska volontira!

Povodom obilježavanja Europske godine volontiranja Hrvatska mreža volonterskih centara organizira javnu <strong>manifestaciju</strong> Hrvatska Volontira! na kojoj će se promovirati volontiranje i ukazati na značaj volontiranja. Uz Zagreb, Osijek i Rijeku niz događanja bit će i u Splitu...

Povodom obilježavanja Europske godine volontiranja Hrvatska mreža volonterskih centara 21. rujna organizira javnu manifestaciju Hrvatska Volontira! na kojoj će pojedinci, organizacije civilnoga društva, institucije i tvrtke kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje i ukazati na značaj volontiranja za razvoj društva.

Uz Zagreb, Osijek i Rijeku niz događanja bit će i u Split

Uz Zagreb, Osijek i Rijeku niz događanja bit će i u Splitu. Na Rivi ćete tako dvadesetak plastičnih vrećica moći zamijeniti za platnenu torbu i na taj način doprinijeti radu udruge Prospero u kojoj žene na tkalačkom stanu od plastičnih vrećica izrađuju prostirke i torbe za plažu. Nizu događanja i predstavljanja predvečer će se pridružiti i ekipa Neformalne grupe mladih Prijatelj koja će postaviti petmetarsku fotografiju Dječjeg grada na koju će djeca ucrtavati sadržaje i rekvizite koje žele u Dječjem gradu na Marjanu. Popratni zabavni program upotpunit će Ulični vatreno žonglerski performance u izvedbi Kulturne alternative mladih – Hram.

U srijedu će se i čistiti prostor u Dobrićevoj ulica, izrađivati pristupna rampa za osobe s invaliditetom na ulaze udruge Lastavice, na koncertu u Galeriji Meštrović prikupljati sredstva za obnovi Dječjeg grada... Pogledajte cijeli program na webu Volonterskog centra Split.

www.vcst.info