Kad nema posla, školuj se!

15_09_2011
Kad nema posla, školuj se!

Znanjem do posla! Na jesen će mnogi pohrliti u neka od privatnih učilišta, sveučilišta i drugih obrazovnih ustanova na doškolovanje ili prekvalifikaciju u nadi da će po završetku školovanja postati <strong>konkurentniji </strong>na tržištu rada.

Znanjem do posla – prekvalifikacije i doškolovanja odraslih postali sve popularniji među Splićanima. Na jesen će mnogi Splićani pohrliti u neka od privatnih učilišta, sveučilišta i drugih obrazovnih ustanova na doškolovanje ili prekvalifikaciju u nadi da će po završetku školovanja postati konkurentniji na tržištu rada. Obrazovanje tj. cjeloživotno učenje ulaganje je u osobni razvoj i bolju budućnost kroz razvijanje osobnih potencijala, talenata i interesa, ali jednako važno je i to što promiče zapošljavanje.

Popularna i tražena znimanja po iskustvu Obrazovne ustanove Ivora - Split, koja djeluje po standardima i ovlaštenju prestižnog Cambridge sveučilišta iz Velike Britanije, su uglavnom informatički i ekonomski smjerovi poput: Manageri marketinga, Manageri prodaje, Financijski manageri, Web programeri, Grafički dizajneri, Serviseri računala, Računalni programeri, Web dizajneri, 3D dizajneri, AutoCAD dizajneri i Knjigovodstveni operateri ali i širok spektar obrtničkih, uslužnih i poljoprivrednih zanimanja.

Iz Ivore Split poručuju da će se i ove jeseni tražiti mjesto više u njihovim učionicama, a popularnost se krije u činjenici da u ponudi imaju tražene edukacijske programe krojene prema mjeri struke, polaznika i tržišta ali i mogućnost stjecanja prestižne Cambridge diplome iz raznih područja. Dakle vremenski prilagođene obrazovne programe u kojima se edukacija odvija u malim grupama s naglaskom na individualan pristup polaznicima prema svjetski priznatom i dokazanom programu. Vrlo je važno napomenuti da predavači, osim što su visokoobrazovani profesionalci, imaju aktivno radno iskustvo u području kojem predaju jer polaznici zahtjevaju naglasak edukacije na praksu i primjenljivost.

Iz Ivore su izjavili: - " Recesija je zasigurno doprinijela porastu broja onih koji se odlučuju vrijeme nezaposlenosti iskoristiti za osobno unapređenje kroz daljnje školovanje, bilo samostalno ili posredovanjem HZZ –a, s kojim Ivora uspješno surađuje dugi niz godina u cijeloj Hrvatskoj pa se nadamo da će tako biti i u Splitu. Jako smo ponosni kada vidimo da su naši polaznici zadovoljni i da su školovanjem u našoj ustanovi ispunjena njihova osobna kao i profesionalna očekivanja. Trudit ćemo se i ubuduće zajedno sa našim odličnim predavačima opravdati povjerenje koje nam poklanjaju".

Novac ili znanje?

Novac ili znanje? Pitanje je koje mnogi sebi postavljaju prije odluke o školovanju s obzirom na ekonomsko – sociološko - kulturološke sfere u Hrvatskoj u kojoj je u javnosti uobičajna slika biti bogat i bez obrazovanja. Ipak, neizvjesnost, besparica i želja za unapređenjem tjeraju mnoge mlade i one koji su već odavno mislili da je gotovo sa školovanjem da slijede novi trend pod nazivom cjeloživotno obrazovanje.

www.ivora.hr

sponzorirani članak