Erasmus: semestar u inozemstvu

13_09_2011
Erasmus: semestar u inozemstvu

Splitsko Sveučilište objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus programa u ljetnom semestru akademske godine 2011./2012. Najuobičajenija praksa odlaska je na cijeli semestar, što neka inozemna sveučilišta i uvjetuju.

Splitsko Sveučilište objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus programa u ljetnom semestru akademske godine 2011./2012. Na natječaj se mogu prijaviti studenti koji su u trenutku odlaska na mobilnost (u akademskoj godini 2011./2012.) upisani u najmanje drugu godinu preddiplomskog (ili integriranog) studija ili prvu godinu diplomskog studija. Najkraće razdoblje realizacije svih aktivnosti je tri mjeseca, a najduže dvanaest mjeseci i to u razdoblju od početka lipnja ove godine do kraja rujna iduće godine. Najuobičajenija praksa odlaska je na cijeli semestar, što neka inozemna sveučilišta i uvjetuju.

Visina financijske potpore iznosi 400 eura mjesečno, uz dodatak za osobe s invaliditetom, što ni u kom slučaju ne pokriva cjelokupni trošak boravka u inozemstvu. Postoji mogućnost i da studenti borave o vlastitom trošku uz status Erasmus studenta, tzv. zero-grant Erasmus students. Svu potrebnu dokumentaciju treba poslati do 30. rujna 2011. godine, a više informacija potražite na webu Sevučilišta u Splitu.

www.unist.hr