Ne zaboravi nezavisnu kulturnu scenu

02_09_2011
Ne zaboravi nezavisnu kulturnu scenu

Nakon što je djelomično mapirana zagrebačka nezavisna kulturna scena i spašena od zaborava, portal Kulturpunkt.hr istu misiju nastavlja i u drugim hrvatskim gradovima. U srijedu će se održati otvoreni <strong>razgovor</strong> o splitskoj nezavisnoj kulturnoj sceni od 1990. do danas...

Nakon što je djelomično mapirana zagrebačka nezavisna kulturna scena i spašena od zaborava, portal Kulturpunkt.hr istu misiju nastavlja i u drugim hrvatskim gradovima. U srijedu, 07. rujna, u 19h u Info zoni će se održati otvoreni razgovor o splitskoj nezavisnoj kulturnoj sceni od 1990. do danas. Namjera je na jednom mjestu okupiti sve zainteresirane sudionike i svjedoke dinamičnih kulturnih zbivanja pod Marjanom.

Portal Kulturpunkt.hr od 2005. godine intenzivno prati događanja na nezavisnoj kulturnoj sceni koja se u 90ima najčešće percipirala kao alternativna kultura. Kroz projekt U fokusu od 2004. nastoji historizirati nezavisnu kulturu u Hrvatskoj od 1990. do danas i to kroz formu tekstova i intervjua s protagonistima scene koji se objavljuju na portalu te javne otvorene razgovore sa sudionicama i svjedocima zbivanja. Projekt su podržali Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.