Zašto im zabraniti pivo na zidiću?

31_08_2011
Zašto im zabraniti pivo na zidiću?

Moguće da je ovo bilo posljednje ljeto u kojem su maloljetnici mogli bezbrižno uživati uz pivu na zidiću. Za maloljetnike bi se mogla uvesti i zabrana konzumacije alkoholnih pića na javnim mjestima. Na javnoj <strong>tribini </strong>će se još jednom aktualizirati spomenuta inicijativa...

Moguće da je ovo bilo posljednje ljeto u kojem su maloljetnici mogli bezbrižno uživati uz pivu na zidiću. Uz već postojeću zabranu posluživanja i prodaje alkoholnih pića maloljetnicima, za maloljetnike bi se mogla uvesti i zabrana konzumacije alkoholnih pića na javnim mjestima.

Osijek, Karlovac i Makarska već imaju takve zabrane, a ideja o sličnom načinu suzbijanja konzumacije alkohola kod splitskih maloljetnika proizašla je na okruglom stolu Alkohol i mladi koji je u lipnju ove godine organiziralo Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta Grada Splita u sklopu projekta Alkohol? Ne hvala!.

Koliko je još jedna zabrana provediva i hoće li ostvariti ciljeve?

Koliko je još jedna zabrana provediva i hoće li ostvariti ciljeve? Koji je smisao takve zabrane ako istraživanja Zagrebačke pivovare iz 2009. pokazuju da 46% maloljetnika pije uz odobrenje i znanje roditelja, a 19% ih redovito konzumira alkohol u obiteljskom domu?

Na javnoj tribini koja će se u srijedu, 07. rujna, u 13 sati održati u Info zoni gostovat će kompetentni stručnjaci te će se još jednom aktualizirati spomenuta inicijativa. Bit će to prilika za čuti i eventualna suprotstavljena mišljenja, ali i za razjasniti nejasnoće u eventualnoj realizaciji inicijative.

U subotu prva Večer bez alkohola

U sklopu projekta Alkohol? Ne, hvala! u subotu, 03. rujna, u caffe barovima Mignon i Paradiso, u Marmontovoj ulici, organizira se prva Večer bez alkohola. Ugostiteljski objekti izostavit će iz svoje ponude alkohol, a gostima od 21 sat ponuditi svirku grupe Tits.