Sveučilište prima još 1400 studenata

30_08_2011
Sveučilište prima još 1400 studenata

Na Sveučilištu u Splitu traju prijave za upis u <strong>jesenskom</strong> roku na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta. Unatoč velikom interesu, kvote nisu popunjene čak i na najatraktivnijim studijskim programima poput medicine, građevine ili zdravstvenih studija.

Na Sveučilištu u Splitu do 17. rujna traju prijave za upis u jesenskom roku na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta. Unatoč velikom interesu, kvote nisu popunjene čak i na najatraktivnijim studijskim programima poput medicine, građevine ili zdravstvenih studija. Kandidati se također mogu prijaviti i za upis na studijske programe koji se izvode na Katoličko-bogoslovnom, Prirodoslovno-matematičkom, Kemijsko-tehnološkom fakultetu i Umjetničkoj akademiji.

Ukupno se na sveučilišnim studijima nudi 800, a na stručnim studijima 600 slobodnih mjesta, od čega je 560 slobodnih mjesta na izvanrednim studijima koja se mogu upisati na Ekonomskom, Pravnom i Pomorskom fakultetu te na Sveučilišnom centru za stručne studije.

Uspješni bez plaćanja školarine

Svi redovni studenti upisani u prvu godinu preddiplomskih i integriranih studija akademske godine 2011./2012. studirat će bez plaćanja školarine. Isto tako, tim studentima, ukoliko budu uspješni, bit će omogućeno besplatno studiranje do kraja studija.