On te snima, zna di radiš i di se krećeš

24_08_2011
On te snima, zna di radiš i di se krećeš

Kad smo u ponedjeljak na Facebook stranici prvi objavili da je po gradskim ulicama uočeno <strong>Google</strong> Street View vozilo počele su stizati dojave gdje je sve zamijećeno. Nekoliko zemalja je zaustavilo projekt, no Splićani se očito ne zamaraju tim problemima...

Kad smo u ponedjeljak na Facebook stranici prvi objavili da je po gradskim ulicama uočeno Google Street View vozilo počele su stizati dojave gdje je sve zamijećeno, a onda smo u utorak ujutro dobili i prvu fotografiju – ulovljen je na Sućidru.

Google te snima, zna di radiš i di se krećeš... Evo ga na Kmanu.

Projekt Google Street View započeo je prije tri godine i već tada je rezultirao različitim reakcijama. Dok jedni ističu kako omogućava bolje upoznavanje grada putem interneta jer prikazuje ulice u 360 stupnjeva, drugi ga uzimaju najboljim primjerom povrede privatnosti koliko god se Google trudio zamutiti potencijalno sporne detalje poput lica i registracija automobila.

Grčka i nekoliko istočnoeuropskih zemalja tako su zaustavile Google Street View projekt, a u Sloveniji se snimatelji prije dolaska u određeni grad moraju najaviti. Splićani se očito ne zamaraju tim problemima... sudeći prema komentarima na Facebooku – veći je problem što Google Street View vozilo ima zagrebačku registraciju :)

napisao: Pile
foto: Ž.Šunjić