Aerodernek u zračnoj luci

09_08_2011
Aerodernek u zračnoj luci

Rekordna subota u splitskoj zračnoj luci osim gotovo 24 tisuće putnika privukla je i ljubitelje zrakoplova koji su se okupili na 4. Aeroderneku. Promet kakav luka nije zabilježila u 45 godina postojanja nije spriječio <strong>zaljubljenike</strong> u razgledavanju zrakoplova, điravanju i razgovorima...

Rekordna subota u splitskoj zračnoj luci osim gotovo 24 tisuće putnika privukla je i ljubitelje zrakoplova koji su se okupili na 4. Aeroderneku. Promet kakav zračna luka nije zabilježila u 45 godina postojanja nije spriječio zaljubljenike u razgledavanju zrakoplova, điravanju manevarskim prostorom i razgovorima sa pilotima i zaposlenicima Zračne luke Split.

Rekordan promet nije ometao 4. Aerodernek

Glavni direktor ZL Split, Lukša Novak, pohvalio se tako da je u proteklom mjesecu ostvaren rekordan promet od 274.063 putnika što je promet koji primjerice Zračna luka Zadar ostvari tokom cijele godine. Nakon nedavnog dovršetka nove stajanke za zrakoplove, najavio je gradnju novog putničkog terminala čija bi gradnja trebala početi do kraja iduće godine, a u tijeku je otkup zemljišta za novu rulnu stazu, paralelnu sa pistom koju čeka temeljita obnova i radovi na povećanju sigurnosti.

napisao/foto: Goran Leš