Guetta: spremamo nešto čarobno

28_07_2011
Guetta: spremamo nešto čarobno

- Nastupam širom svijeta, ali osjećam da se u Splitu sprema nešto veliko i čarobno. Prolaze me trnci kad pomislim na to – svirku pred oko 40 tisuća ljudi, na obali Jadranskog mora! Vjerujte mi, prema onome što planiramo bit će doista <strong>spektakularno</strong> – kazao je Guetta...

- Nastupam širom svijeta, ali osjećam da se u Splitu sprema nešto veliko i čarobno. Prolaze me trnci kad pomislim na to – svirku pred oko 40 tisuća ljudi, na obali Jadranskog mora! Vjerujte mi, prema onome što planiramo bit će doista spektakularno – iznio je David Guetta svoja očekivanja pred subotnji spektakl na Žnjanu za koji je, prema riječima organizatora, već prodano 70% kapaciteta.

Na Žnjanu se očekuje 40 tisuća ljudi iz cijelog svijeta

Obavljaju se posljednje pripreme za ugošćavanje njegove obitelji – iako će biti smješten u hotelu La Meriden Lav, nekoliko sati prije nastupa pripremat će se u posebno opremljenoj dvorani hotela Radisson Blu. U moru (ili ledu :P) se još bućkaju oslići koji će završiti u juhi te hobotnica, crni rižot i škampi na brudet u kojima će uživati uz hrvatska vina prije nego se za desert osladi rožatom. Ljubav Hrvatske i Guette dodatno će se nakon koncerta produbiti planiranim višednevnim krstarenjem dalmatinskom obalom.

Kretanje plažom Žnjan bit će omogućeno samo uz ulaznicu

Zanimljivo je da tehnički i produkcijski tim gotovo svu tehničku opremu, uz visoke standarde, osigurava od lokalnih dobavljača želeći tako pokazati brigu za okoliš, ali i anulirati svoj glazbeni doprinos zagađenju okoliša bukom. Čak 500 kvadratnih metara pozornice bit će podijeljeno u dvije cjeline, a dva video zida sliku će prikazivati na 40 kvadratnih metara. Ritam s razglasa jačine 400 kW pratit će svjetlosni efekti 100 moving headova te dva specijalizirana robota tzv. Kryomana koji će plesati na plesnom podiju većem od 5 tisuća kvadratnih metara.

David Guetta - subota, 30. srpnja, plaža Žnjan!

Osim zabavi, organizatori su posebnu pozornost posvetili i sigurnosti očekivane mase posjetitelja za koje će biti osiguran besplatan prijevoz iz smjera grada i posebnih parkirališta. Na sam dan koncerta kretanje prostorom plaže Žnjan bit će omogućeno samo onima koji imaju valjanu ulaznicu, a posebne patrole osiguranja na moru kontrolirat će i morsku stranu te pristup i kretanje brodica kao i ulazak posjetitelja u more.

Ulaznice za događaj još uvijek je moguće moguće nabaviti na www.eventim.hr.

napisao: Pile