Raste promet, raste i luka

04_07_2011
Raste promet, raste i luka

Dok ljetne prometne gužve sve više stvaraju pritisak na Zračnu luku Split, radovi na novoj stajanci se nakon 18 mjeseci privode kraju. Pored nove <strong>stajanke</strong>, čija se uporabna dozvola očekuje ovih dana, uskoro kreće i proširenje putničkog terminala, za što je zemljište već osigurano.

Dok ljetne prometne gužve sve više stvaraju pritisak na Zračnu luku Split, radovi na novoj stajanci se nakon 18 mjeseci privode kraju.

Radovi na novoj stajanci se nakon 18 mjeseci privode kraju

Novi objekt za prihvat zrakoplova, površine 34 tisuće metara kvadratnih, povećat će protočnost manevarskih površine te omogućiti sigurnije izvođenje zračnih operacija, u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, što do sada nije bio slučaj. Podsjetimo, radi se o 13 milijuna eura vrijednoj građevini, čiji se veći dio nalazi na armirano-betonskoj konstrukciji, ispod koje se nalaze novi prostori za urede, skladišta, radionice i ostale servisne objekte.

Ispod stajanke se nalaze novi prostori za urede i servisne objekte

Pored nove stajanke, čija se uporabna dozvola očekuje ovih dana, uskoro kreće i proširenje putničkog terminala, za što je zemljište već osigurano. Tom investicijom, vrijednom 40 milijuna eura, kapacitet zračne luke će se povećati sa 1.2 milijuna putnika godišnje na 2 milijuna.

napisao/foto: Goran Leš