Sv. Duje je za paradu!

10_06_2011
Sv. Duje je za paradu!

Maltretiranje protivnika Parade sa zidova je prešlo na zvonik Sv. Duje koji ih je omeo u namjeri da izvjese transparent s natpisom - Zaustavite paradu. Prvim splitskim <strong>Prideom</strong> pokušat će se potaknuti javnu raspravo o diskriminaciji istospolnih parova...

Maltretiranje protivnika Parade sa zidova je prešlo na zvonik Sv. Duje koji ih je omeo u namjeri da izvjese transparent s natpisom - Zaustavite paradu. U popodnevnim satima petka transparent je izvješen na zvonik, no uz pomoć jakog vjetra stalno se skrivao od pogleda da bi vrlo brzo, nakon samo par minuta, bio i uklonjen.

Sv. Duje skriva izvješeni transparent s natpisom - Zaustavite paradu

Usprkos brojnim prijetnjama i negativnim stavovima, Povorka ponosa kreće u subotu u 14 sati iz Đardina te Ulicom Kralja Tomislava i Marmontovom dolazi na dvosatni zabavni program na Rivi.

Prvim splitskim Prideom pokušat će se potaknuti javna rasprava o diskriminaciji istospolnih parova, odnosno zaštiti njihovog obiteljskog života. Iako su mnogi unaprijed osudili golotinju i provokativne simbole, prema najavama splitsku paradu ne bi trebao pratiti takav imidž.

Neistomišljenici su ipak odustali od organiziranog okupljanja, ali društvene mreže otkrivaju da ih je Gay pride mobilizirao više nego sve prevare, nepravde i pljačke Splita i Dalmacije u posljednjem desetljeću. Ipak sex pokreće svijet...

napisao: Pile
foto: Željko Šunjić