Sučeljavanje pa novi izbori

07_06_2011
Sučeljavanje pa novi izbori

U petak će se održati ponovljeni izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu nakon koji će se trenutnim članovima Zbora pridružiti devet novoizabranih. Za razliku od izbora prethodnih godina kada su se birale kandidacijske liste, na ovim izborima birat će se <strong>pojedinci</strong>...

U petak će se održati ponovljeni izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu nakon koji će se trenutnim članovima Zbora, predstavnicima pojedinih fakultetskih Zborova, pridružiti devet novoizabranih.

Kako smo već pisali, za razliku od izbora prethodnih godina kada su se birale kandidacijske liste, na ovim izborima birat će se pojedinci. Novost ovih izbora u odnosu na prijašnje je grupiranje sastavnica u šest izbornih jedinica. Student pojedine sastavnice može glasati samo za kandidata unutar svoje izborne jedinice. Grupiranje je izvršeno na temelju pripadnosti određenim znanstvenim i umjetničkim poljima i upisnih kvota pojedinih sastavnicama.

Prvi put se na studentskim izborima biraju pojedinici, a ne liste

U prvoj (Ekonomski fakultet, Kineziološki fakultet i Pravni fakultet) i drugoj izbornoj jedinici (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Građevinsko-arhitektonski fakultet, Pomorski fakultet i Sveučilišni studijski centar za stručne studije) birati će se po dva predstavnika. U trećoj (Prirodoslovno-matematički fakultet i Sveučilišni studijski centar za studije mora), četvrtoj (Kemijsko-tehnološki fakultet, Studij Mediteranske poljoprivrede i Umjetnička akademija), petoj (Medicinski fakultet i Sveučilišni studijski centar za forenzične znanosti) i šestoj izbornoj jedinici (Katoličko bogoslovni fakultet i Filozofski fakultet) birati će se po jedan predstavnik. U sastav Studentskog zbora Sveučilišta ući će još jedan student koji je nakon gore navedenih u svojoj izbornoj jedinici sakupio najveći broj glasova. U slučaju da se u određenim izbornim jedinicama ne kandidira predviđen broj studenata, u Studentski zbor biti će izabrani oni studenti koji su imali najveći broj glasova u ostalim izbornim jedinicama.

Kandidati za studentske izbore

  1. izborna jedinica: Miran Podržaj (EF), Ivana Osibov (KF)
  2. izborna jedinica: Igor Roglić (FESB), Marijan Bašić (FESB), Marko Mimica (GAF)
  3. izborna jedinica: Nataša Vučemilović Alagić (PMF)
  4. izborna jedinica: Tatjana Maslać (KTF)
  5. izborna jedinica: Ante Mihovilović (MF)
  6. izborna jedinica: Dragan Miličević ( KBF), Ante Bitunjac (KBF)

Izbori za predstavnike za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu provode se na tri biračka mjesta: Rektorat Sveučilišta u Splitu, Sveučilišna knjižnica u Splitu i u Teslinoj 12. Studenti će biti u mogućnosti glasati isključivo uz predodžbu Indeksa ili osobne iskaznice u vremenu od 8.00 do 20.00 sati. Na biračkom mjestu u Rektoratu glasaju studenti Pravnog fakulteta, Pomorskog fakulteta, Sveučilišnog studijskog centra za stručne studije, Sveučilišnog studijskog centra za studije mora, Mediteranske poljoprivrede, Umjetničke akademije i Filozofskog fakulteta. Na biračkom mjestu u Sveučilišnoj knjižnici glasaju studenti Ekonomskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Sveučilišnog studijskog centra za forenzične znanosti. Studenti Kineziološkog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Katoličkog bogoslovnog fakulteta glasaju na biračkom mjestu u Teslinoj 12.

Predstavljanje i sučeljavanje kandidata

Dva dana prije izbora, u srijedu, u 16 sati na drugom katu sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice održat će se javno predstavljanje i sučeljavanje kandidata za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

napisala: Marija Plazonić