Sport je dio akademskog života!

29_05_2011
Sport je dio akademskog života!

U petak je obilježen treći Studentski dan sporta koji je na Rivu privukao velik broj studentica i studenata koji su <strong>igrali</strong> ulični nogomet i košarku, mini rukomet, potezali konop, skakali u vrećama...&#160; s ciljem promocije studentskog sporta kao sastavnog dijela akademskog života.

U petak je obilježen treći Studentski dan sporta koji je na Rivu privukao velik broj studentica i studenata koji su igrali ulični nogomet i košarku, mini rukomet, potezali konop, skakali u vrećama...

U petak je od ranog jutra bilo borbeno pod suncem na betonu Rive...

Akcija Studentski dan sporta prvi je put održana u lipnju 2009. godine u Rijeci, Splitu i Zagrebu pod geslom Ulice su mjesto prijateljstva i druženja, a nakon velikog uspjeha premijerne manifestacije godinu kasnije u sva četiri sveučilišna grada trčalo se, igralo i plesalo na glavnim trgovima uz geslo Tko se ne giba, s vremenom zariba! Ovogodišnji moto bio je - Mi i dalje gibamo pametne glave!

...popodne se čak i skakalo u vrećama, a navečer zapjevalo uz Bana.

Hrvatski sveučilišni športski savez organizira ovaj događaj s ciljem promocije studentskog sporta, od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja. U organizaciji splitskog događaja sudjelovali su Splitski sveučilišni športski savez i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Pogledajte album u foto galeriji!