Mejaši City: IMAX, dućani, neboderi...

24_05_2011
Mejaši City: IMAX, dućani, neboderi...

Nakon višemjesečnih radova na uklanjanju Končarovih industrijskih objekata na Mejašima teren je spreman za <strong>gradnju </strong>još jednog velikog trgovačkog centra - Mall of Split. Još nije precizirana iduća faza gradnje u kojoj će se izgraditi i još tri poslovna tornja sa ukupno 74 kata.

Nakon višemjesečnih radova na uklanjanju Končarovih industrijskih objekata na Mejašima teren je spreman za gradnju još jednog velikog trgovačkog centra - Mall of Split, čije je otvaranje predviđeno za kraj iduće godine. Ozbiljno se razmatra da u ponudi sadržaja bude i IMAX kino koje pruža impresivne mogućnosti najnovijeg 3D formata, a prvo u regiji nedavno je otvoreno u Zagrebu.

Gradnja kreće na recikliranim pogonima Končara

Posebnost ovog trgovačkog centra je namjera stjecanja LEED Gold certifikata čime bi se u čitavoj regiji istakao kao jedini energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv trgovački centar. Već pri pripremanju terena i rušenju objekata vodilo se računa da se materijal maksimalno iskoristi i reciklira pa je primjerice željezna armatura izdvojena i prodana u staro željezo.

Mall of Split nije jedini objekt koji će se graditi na ovoj lokaciji

Mall of Split nije jedini objekt koji će se graditi na ovoj lokaciji. Stambenom višekatnicom Arcadia Resicence dominirat će ulazni atrij koji će se probijati sve do posljednje, desete, etaže, a Terrace Homes South kaskadno je projektirana zgrada u kojoj će svaki stan imati veliku terasu sa zelenilom.

Vremenski još nije precizirana iduća faza gradnje u kojoj će se uz još jednu Terrace Homes zgradu izgraditi i 22 kata luksuznih stanova u Four Cubes neboderu te još tri poslovna tornja sa ukupno 74 kata. Najmanji će imati 17, a najviši za Split rekordnih 30 katova.

napisao/foto: Goran Leš