Vikend uz jedini petak 13.

13_05_2011
Vikend uz jedini petak 13.

Na vama je odluka hoćete li petak 13. provesti u sigurnosti doma svoga, a na nama je da <strong>rezimiramo</strong> ponudu još jednog sadržajnog i zanimljivog vikenda. Oraspoložimo i praznovjerne pa napomenimo da je ovo jedini petak 13. u ovoj godini ;)

Na vama je odluka hoćete li petak 13. provesti u sigurnosti doma svoga, a na nama je da rezimiramo ponudu još jednog sadržajnog i zanimljivog vikenda. Oraspoložimo i praznovjerne pa napomenimo da je ovo jedini petak 13. u ovoj godini ;)

Popodne nudi čak dva filmska programa – u Kinoteci ciklus ST/DokuArt 3, a u Gradskoj knjižnici Vittorio De Sica: Umberto D. Udruga Srce Nacionalni dan osoba sa cerebralnom paralizom obilježava u hotelu President likovnom radionicom i izložbom radova otvorenom svim zainteresiranima. Prostorije GK Varoš ugostit će Tečaj samopouzdanja. Par desetaka metara dalje, u prostorima HPD Mosor, još traje izložba Ništa kontra svitla. U istom kvartu je i izložba polaznika radionice stripa u Info zoni. Jedino je izložba maškara Škole likovnih umjetnosti na vrhu brda, u galerijskom prostoru Kocke.

U Kocki će nastupiti čak devet srednjoškolskih bendova (foto:H.Podrug)

Cjelodnevna akcija splitskih srednjoškolaca i udruge Most pod geslom Nasilje nije cool navečer u klub Kocka dovodi čak devet srednjoškolskih bendova. Svirku uživo u ponudi ima i O'Hara i to u čast i spomen na grupu Ekatarina Velika, a DJu se neće prepustit ni klub Zipper već će atmosferu zagrijavati Matko & Brane. Čak ni HNK neće ostati bez smijeha i glazbe ovog petka - neobičan duo krije se pod nazivom A Little Nightmare Music.

Na posljednjem ovosezonskom I love 80's tulumu u Versima zabava će biti u rukama jednog čovjeka, a slične ritmove nudi u Hemingway u večeri pod nazivom Shuffle Pegula Party. Više ruku neće puštati ni hip-hop, r'n'b i electro zvukove u Quasimodu jer večer potpisuje DJ Gigi. Za još jedan Torcida party u Jungli trebat će najmanje četiri ruke - u prvom dijelu večeri trash će puštati Dj Keda, a nakon toga slijedi house party by Miro.

Subotnje jutro u iskušenje dovodi vašu inteligenciju – testiranje je organizirano na FESBu, a možda i plesne vještine jer će se na Rivi plesati tango. Osim večernje projekcije dokumentarnog filma Hajdukov ratni trofej, Cineplexx privlači pozornost i jutarnjom premijernom projekcijom filma Izlet koji je nastao na filmskim radionicama splitskih osnovnoškolaca.

Popodne donosi za splitske prilike neobično puno mogućnosti stjecanja novih znanja – udruga SOK u Domu mladih organizira Ubuntu 11.04 install fest, udruga Umijeća življenja u zgradi Uzora podučava tehnikama disanja i meditacije, a u GK Varoš još je jedan dan Tečaja samopouzdanja. Uz sve to, Sveučilište u sjeni dva popodneva vikenda ispunjava predavanjima NajProfesora u Kinoteci Zlatna vrata.

Sportska ponuda subote počinje jutarnjom baseball utakmicom Nade i Karlovca, zatim popodnevnim ragbijaškim ogledom Nade i Čelika te završava večernjim susretom Splita i Hrvatskog dragovoljca.

Sportska subota: od baseballa do nogometa (foto: Rene)

U Kaštel Sućurcu moto klub Uspomena slavi punoljetnost već od ranog popodnevan, no vrhunac je, naravno, u večernjim satima uz Vicious Strike i Otprilike Ovako. Na suprotnoj strani zaljeva, u klubu Hemingway, svira Grupa Best, a na drugom kraju poluotoka, u O'Hari, nastupa Osmi putnik. U sklopu DOPUSTa, a za radnice Uzora, u Kocki sviraju New Gondoliers i Ilija i Zrno Žita.

Ako uz svu ovu ponudu ne prihvatite ni druge izazove subotnje noći koji su nabrojani u splitskom.kalendaru veće su šanse da Dan Marjana proslavite nedjeljnom šetnjom Marjanom ili barem proklikate što to još nudi nedjelja :)

napisao: Pile