Bare se morao ispričavati

30_04_2011
Bare se morao ispričavati

U koje smo ovo govno upali, ispalio je sinoć Bare na otvaranju novog, pomopozno najavljivanog, splitskog kluba Spaladium <strong>underground</strong>. Naime, osim izgledom, novi klub i akustikom podsjeća na najlošije dane najpoznatije kotlovnice u gradu, što i nije bio najveći problem.


Sačuvajte ulaznice!

Organizatori u znak isprike pozivaju sve posjetitelje koncerta Majki da sačuvaju svoje ulaznice koje mogu zamijeniti za bilo koji koncert koji će se održati u Spaladium Undergroundu. - Na zadnjim probama je zvuk bio u skladu sa svim zahtjevima održavanja rock koncerta, ali je tijekom koncerta došlo do problema što je onemogućilo i izvođaču i posjetiteljima da uživaju u vrhunskoj predstavi - objašnjavaju organizatori te najavljuju dodatne napore kako bi akustika prostora omogućila posjetiteljima apsolutni užitak.

U koje smo ovo govno upali, ispalio je sinoć Bare na otvaranju novog, pomopozno najavljivanog, splitskog kluba Spaladium underground. Koncert, kojim su Majke blagoslovile novi prostor, koji je, u najkraćim crtama, jedna prostorija podzemne garaže sa golim betonskim zidovima i instalacijskim cijevima na stropu, imao je sve predispozicije da bude jedan od boljih koji su Vinkovčani odsvirali u Splitu, i upravo je to ono što je isfrustiralo karizmatičnog frontmena. – Vjerujte mi, nikada nisam bio ovako napaljen. Vi ste fenomenalni, i meni je užasno žao što vam ne mogu dati punog sebe, ispričavao se Bare po tko zna koji put zbog lošeg zvuka.

Bare se stalno ispričavao zbog lošeg zvuka

Naime, osim izgledom, novi klub i akustikom podsjeća na najlošije dane najpoznatije kotlovnice u gradu, što i nije bio najveći problem na koncertu. Vjerujem da ni loša kvaliteta zvuka ne bi spriječila da se glazbenici i publika dobro zabave, samo da su se mogli uopće čuti. – Ja ne čujem sebe, ne čujem bend, vi ne čujete mene… Užas!, zavapio je Bare koji je veći dio koncerta proveo sa rukama na ušima u pokušaju da se snađe u kakofoniji. Iz zvučnika su se konstantno gubili pojedini instrumenti, vokal (back vokal je, primjerice bio glasniji od Bare, iako su barem 3 puta zamijenili mikrofon), mikrofonije je bilo više nego na prosječnom Festivalu buke, no usprkos svemu tome, publika i bend su davali 100%.

Krenuli su odmah u glavu – sa Krvarim od dosade su nas vremeplovom transportirali u '93 gdje smo ostali i sa '89. Zatim smo se podsjetili faze sa Plaćenicima sa Zašto te volim, da bi se ponovo vratili na Razdor sa Iz sve snage.

Majke su hitovima spasile što se spasiti dalo

Nakon par novijih pjesama postalo je svima jasno da situacija sa zvukom ne ide na bolje, te se bend koncentrirao na izvođenje hitova u kojim će im se bez problem pridružiti publika i spasiti što se spasiti da – Fantastična vatra, Budi ponosan, Odvedi me, Put ka sreći, Neka se čudo desi, Mršavi pas, A ti još plačeš i Mene ne zanima rasplesale su publiku, na centru se razvila šutka, ruke su bile u zraku a sva grla su pritekla u pomoć nesretnom Bari koji se svako malo ispričavao, ljut zbog situacije u kojoj se nalazi. – Ne čujemo se međusobno, a svi nešto pjevamo, rezignirano je konstantirao Bare. Vrijeme da se krene, rekao je, nakon nešto više od sat vremena svirke, na što se iz publike čulo složno - Neeee! - no bend uistinu više nije mogao držati konce u rukama, te su se oprostili s nama.

Skandiranjem smo ih ipak uspjeli dozvati na bis, gdje se Bare ponovo ispričao i pokušao još jednom objasniti da stvarno nije do benda, da bi oni još svirali, te je pohvalio publiku koje je uistinu bila uživljena i spremna zanemariti sve tehničke nedostatke, ali bend više naprosto nije mogao svirati te su nekako priveli kraju Ja sam budućnost i vidno iživcirani napustili pozornicu.

Koji su razlozi što je sve ispalo onako kao je ispalo, vjerojatno malo koga i zanima, činjenica jest, da vrijednost koja je dobivena nipošto nije bila u razmjeru sa cijenom karte – teško da je itko otišao zadovoljan sinoć iz Splaladium undergrounda – ljubitelji dobre glazbe bili su razočarani zvukom, a oni koji su se došli napiti i pjevati sa Barom bili su razočarani trajanjem koncerta.

Pitanje na kraju svega je samo, hoće li publika dati klubu priliku za popravni?

Pogledajte album u foto galeriji!
Nije isti ka na fejsu ;)

napisala: KMaja
foto: Maja Prgomet