Vikend duplo neradne nedjelje

29_04_2011
Vikend duplo neradne nedjelje

Otvaranje izložbe, otvaranje novog koncertnog prostora, fešta za Praznik rada, trbušni ples, predstave Marulićevih dana... Kako <strong>provesti</strong> večeri, noći i dane vikenda koji će nedjeljom zagaziti u svibanj te školarce vratiti u školske klupe?

Otvaranje izložbe, otvaranje novog koncertnog prostora, fešta za Praznik rada, trbušni ples, predstave Marulićevih dana... Kako provesti večeri, noći i dane vikenda koji će nedjeljom zagaziti u svibanj te školarce vratiti u školske klupe?

U petak će se u Domu mladih u galerijskom prostoru otvorit izložba najboljih novinarskih fotografija World Press Photo, a u prostorijama Kino kluba Split prikazati eksperimentalni filmovi japanskog redatelja Toshia Matsumotoa. U ranovečernjem terminu je i prva svirka uživo – Dale izvodi pop i rock obrade u Luxoru.

Majke otvaraju Spaladium Underground (foto:Ž.Vesanović)

Majke otvaraju Spaladium Underground, No Comment predstavlja novi album u Quasimodu, a Neki novi klinci ponovno u O'Haru donose stare hitove Balaševića. Ponudu upotpunjuje Shuffle party u Hemingwayu i Kid Va a.k.a. Voi'Sa u klubu Ghetto.

Prava proljetna subota donosi poprilično dnevnih događanja na otvorenom. Već od ranog jutra u akciji Dan ruža i knjiga možete kupiti ruže i knjige. Istog jutra na Rivi će se održati i Zumba maraton. Kinoteka Zlatna vrata u donosi program In memoriam: Fadil Hadžić, a u popodnevnoj sportskoj ponudi Hajduk dočekuje Cibaliu.

Večer na daskama HNK donosi Brezu - kazališnu predstavu Marulićevih dana, a na daskama Gradskog kazališta mladih Harem Show, plesno-scenski performans. Dale u Luxoru i Face to face na početku su popisa glazbenih događanja koji se nastavlja uz Zoster u Quasimodu, Citizen Dick u O'Hari te Bomba band u Hemnigwayu. DJ večer u hostelu Golly&Bossy potpisuje Bizzo, a klubu Ghetto u noć ulazi s potpisom Saturday Night Sickness.

Nedjeljno ujutro na Marjanu donosi tradicionalni program proslave Praznika rada, a navečer Salsa party na Peristilu i još jednu predstavu Marulićevih dana - Drama o Mirjani i oko nje.

Guštajte i klikajte split.com.hr/kalendar!


napisao: Pile