Koliko traje tvoj vikend?

22_04_2011
Koliko traje tvoj vikend?

Iako je dugi vikend mnogima počeo u zadnjim satima četvrtka, <strong>događanja</strong> su se ipak rasporedila prema kraju tjedna pa je i sva koncertna ponuda zbijena na petak i subotu, ali i nedjelju, Uskrsu usprkos. Ako ti vikend traje duže, klikaj kalendar! ;)

Iako je dugi vikend mnogima počeo u zadnjim satima četvrtka, događanja su se ipak rasporedila prema kraju tjedna pa je i sva koncertna ponuda zbijena na petak i subotu, ali i nedjelju, Uskrsu usprkos.

Kroz cijelo popodne petka možete besplatno popraviti biciklu i tako obaviti tehničke pripreme za subotnju rekreaciju. U kasnijim popodnevnim satima u Gradskoj knjižnici se prikazuje edukativna retrospektiva filmova Ettorea Scole, a navečer u amfiteatru Doma mladih gostuje cijenjena slovenska performerska skupina Via Negative čiji je ovo prvi splitski nastup.

Za školarce i školarske vikend traje do 02. svibnja (foto: M.Prgomet)

Glazbena ponuda večeri u osnovi ima osam opcija, no uz malo kreativnosti lako će biti nadodati još koju. Inspiraciju možete potražiti u Luxoru uz grupu Sunny day i njihove obrade pop hitova ili u klubu Ghetto u kojem Iggy Dub spaja housea, dubstep i slične ritmove.

Duže u noć možete ostati uz svirke: Goribor u Quasimodu, Hip - hop demo fest u Kocki, Kosti i koža na jednom i Pop art na drugom katu O'Hare te Prvu ligu u Vanilli. U Jungli uz party i Torcidu možete stati Uz navijače sa zabranom, a zabava će u rukama DJa biti i u Hemingwayu gdje će se nakon zumba i sala ritmova plesati uz MTV & house hitove.

Subota nam ostavlja dovoljno prostora i za rekreaciju i za druženje i za sunčanje... Stignete, ako već niste, otići i na izložbu Barbie & Lego u Spaladium arenu. Tek predvečer Split ugošćuje Šibenik ne skrivajući namjeru da se pobjedom vrati na treće mjesto ljestvice HNLa.

Vikend je dug, a Dubioza Kolektiv u AKC Yuma (foto: M.Lelas)

Večer uz glazbu ponovno možete provesti u Luxoru, ali ovaj put uz Dalu na gitari. Gitara, ali i flauta, svirat će se i u klubu Ghetto gdje Mia i Tino sviraju obrade Blackmores Night te renesansnu i keltsku glazbu.

U Kocki će se zvučnici drmati u ritmu Dom Lounge Easter Special, a DJ Rea opet dolazi napravit reda svojim mash up-ovima u prizemlju hostela Golly & Bossy. Grupa Best domaće i strane hitove svira u Hemnigwayu, a Jinxi će sve što u Quasimodu odsviraju u subotu još jednom ponoviti u nedjelju kada će koncertnu ponudu povećati i Tutti Frutti u O'Hari, Jelena Rozga u Vanilli, Taxi bend u Hemingwayu, ali i Dubioza Kolektiv u imotskom AKC Yuma.

Ako ti vikend traje duže, klikaj kaledar događanja! ;)


napisao: Pile