Zakačena prva Info Kopča

18_04_2011
Zakačena prva Info Kopča

U petak je u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održana prva Info Kopča. Riječ je o inovativnom načinu informiranja srednjoškolaca, a početak <strong>ciklusa </strong>ovakvih prezentacija ujedno je bila i prigoda za obilježavanje Europskog dana informiranja mladih.

U petak je pred pedesetak srednjoškolaca u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održana prva Info Kopča na kojoj su predstavljene ponude Sveučilišta u Splitu, usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje namijenjene mladima, edukacije znakovnog jezika Udruge gluhoslijepih Dodir, Sajam ideja Udruge Most, predstave i radionice za mlade kazališta PlayDrama, servisi i usluge Info zone te tema poremećaja prehrane.

Info Kopča: sedam prezentera sedam tema iz sedam područja

Riječ je o inovativnom načinu informiranja srednjoškolaca u kojem sedam prezentera mora svoje teme obraditi u dvadeset slajdova čije je trajanje ograničeno na dvadeset sekundi čime se publika fokusira na najvažnije podatke te se zadržava njena potpuna pozornost. Ovakav način prezentiranja, po uzoru na Pecha Kucha prezentacije, u svijetu je vrlo popularan čak i u poslovnom sektoru, a sve je popularniji i u Hrvatskoj.

Početak ciklusa ovakvih prezentacija ujedno je bila i prigoda za obilježavanje Europskog dana informiranja mladih koji se obilježava 17. travnja kada je prije 25 godina osnovana Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) čija je Info zona članica kroz Zajednicu informativnih centara za mlade u Hrvatskoj.

napisao: Pile