25 godina informiranja mladih

12_04_2011
25 godina informiranja mladih

Povodom Europskog dana informiranja mladih koji se obilježava 17. travnja i 25. godišnjice Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA), Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj domaćin je 22. skupštine ERYICA-e i tematske konferencije...

Povodom Europskog dana informiranja mladih koji se obilježava 17. travnja i 25. godišnjice Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA), Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj domaćin je 22. skupštine ERYICA-e i tematske konferencije Povijest informiranja mladih, kojima će nazočiti predstavnici svih članica agencije, svih europskih mreža koje se bave mladima, kao i brojni uvaženi gosti iz Hrvatske i inozemstva.

Godišnja skupština ERYICA-e održavat će se od 14. do 16. travnja 2011. godine, a konferencija Povijest informiranja mladih 17. i 18. travnja 2011. godine u hotelu Palace-Bellevue u Opatiji.

Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih regulirano je Poveljom o informiranju mladih usvojenoj na glavnoj skupštini ERYICA-e održanoj 1990. godine, a na temelju Preporuke R(90)7 Vijeća Europe.

ERYICA je neprofitna međunarodna organizacija sa sjedištem u Luxemburgu, osnovana 17. travnja 1986. u Madridu. Agenciju čine 33 organizacije i zajednice organizacija koje djeluju kroz više od 8 tisuća informativnih centara za mlade u 29 država Europe. Od 2009. godine kao punopravna članica priključena je i Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj koja okuplja četiri hrvatske organizacije, odnosno 7 informativnih centara, a među njima i Info zonu.

eryica.org