Znanost razumljiva svima!

10_04_2011
Znanost razumljiva svima!

Središnja tema devetog<strong> Festivala</strong> zanosti je svjetlost, a dio programa bit će posvećen Ruđeru Boškoviću u čast 300. godišnjice njegova rođenja. I ove godine će se održati niz zanimljivih izložbi, filmskih projekcija, radionica i predavanja prilagođenih neznanstvenoj publici.

Središnja tema devetog Festivala zanosti je svjetlost, a dio programa bit će posvećen Ruđeru Boškoviću u čast 300. godišnjice njegova rođenja. I ove godine će se održati niz zanimljivih izložbi, filmskih projekcija, radionica i predavanja prilagođenih neznanstvenoj publici.

Među desecima tema saznat ćemo nešto o utjecaju svjetla na kvalitetu maslinovoga ulja, ali i ponovnoj izgradnji Staroga mosta u Mostaru, uraganima na Jadranu, cyber terorizmu… Čak možda dobijemo odgovor jesu li studenti spremni preuzetni odgovornost za vlastito obrazovanje, ali i ima li života u svemiru. Zanimljive činjenice sigurno će pružiti i predavanje - Neke bi udžbenike trebalo spaliti!

Tradicionalno se i održava natjecanje Laboratorij slave u kojem mladi znanstvenici i studenti u trominutnom izlaganju moraju na zanimljiv i razumljiv način prezentirati znanstvenu temu po svom izboru.

Upratite program na www.festivalznanosti.hr!