I opet i vikend i sunce i...

08_04_2011
I opet i vikend i sunce i...

Bila bi šteta barem dio sunčanog vikenda koji je pred nama ne provesti u šetnji ili odmarajući na suncu. Splitska večernja<strong> ponuda </strong>petka krcata je kafićkim svirkama, a i od subotnje nešto skromnije večernje ponude vjerojatno dobro poznatih domaćih izvođača odudarat će rijetki...

Još od srijede možete uz ušće Cetine i aktivno i pasivno sudjelovati u bogatom programu Omiš guitar festa. Splitska večernja ponuda petka krcata je kafićkim svirkama – od Acoustic G u Kineskom zidu, Brasobeats večeri u klubu Ghetto i Pinje u The Boxu pa do Matka i Brane u Zipperu, Prve lige u Vanilli i Bombe u Hemingwayu. Ne samo duljinom imena odskače Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar u Quasimodu, ali i Pure trio u O'Hari. Na Level B'Day Party u Jungli glazbu puštaju Hasho, Zorro, Sola i, naravno, Level.

Kojim bojama obojati ovaj vikend? ( foto: D.Bonačić)

Od subote počinju Dani kršćanske kulture koji u deset dana donose popriličan broj izložbi, koncerata, predavanja i filmova, a razlog da pratite kalendar događanja su i četverodnevni Festival hrvatske drame za djecu - Mali Marulić koji počinje u nedjelju te šestodnevni Festival znanosti koji službeno počinje u ponedjeljak.

Od subotnje nešto skromnije večernje ponude vjerojatno dobro poznatih domaćih izvođača odudarat će Ajs Nigrutin u Quasimodu, a donekle i Koncert Hrvatskog katoličkog radija u Domu HV. Jungla samim nazivom večeri WTF?! Oldies again??? nešto poručuje, ali ipak obećava zabavu. Zapravo, ni izbor glazbe Maria Kovača u hostelu Golly & Bossy nismo imali priliku često čuti, a i Harpoon blues band prorijedio je svoje nastupe, a sada nastupa u klubu Ghetto. Uz Taxi band opet možete ludovati u Hemingwayu.

U šetnji ponudom subote vratimo se ujutro na natjecanje Mosor Grebbening koje može biti motiv za izlet i ako ste propustili prijave. S par koraka, odnosno klikova, dođemo opet do večeri u kojoj nismo spomenuli još samo druženje uz putopisce - Putujem, ali gdje sam! u već spomenutom hostelu Golly & Bossy, a skočimo onda i na nedjelju da zabilježimo Večer Johanna Sebastiana Bacha u katedrali te projekciju filma Kaligula i slušaonu Queens of the Stone Age u prošlog vikenda oživljenom klubu Rock FM.

Uživajmo dok se termometar u hladu ne pregrije (foto: Ž.Šunjić)

Sportska događanja svedena su na subotnji nogometni susret Splita i Istre 1961 te nedjeljni košarkaški susret Splita i Cibone.

Bila bi šteta barem dio sunčanog vikenda koji je pred nama ne provesti u šetnji ili odmarajući na suncu. Uživajmo u toj užarenoj kugli dok termometar u hladu ne usija preko 30 stupnjeva ;)

Za još više informacije, klikajte
split.com.hr/kalendar!

napisao: Pile