Prva svirka na otvorenom!

01_04_2011
Prva svirka na otvorenom!

Večer petka možete započeti u sportskom, neobičnom glazbenom ili filmskom duhu. Subota će, nadamo se, pružiti priliku za izlet, šetnju ili sunčanje, ali ima tu <strong>događanja </strong>i za ljubitelje fotografije, sporta, predstava i svirki uživo... Ni nedjelja više nije onako zimski prazna.

Večer prvotravanjskog petka možete započeti u sportskom, neobičnom glazbenom ili filmskom duhu. Na Gripama završnicu nacionalne košarkaške lige igraju Split i Borik, u HNK poljski kvartet MozART stvara neobičan i otkačen spoj klasične i pop glazbe, a u kinoteci Zlatna vrata na rasporedu je Humanitarna revija japanskih filmova.
The Bambi Molesters - prvi koncert na otvorenom! (foto:Z.Buljubašić)

Prvi dan travnja donijet će nam i prvi koncert na otvorenom! Najviše hrabrosti pokazao je hostel Golly & Bossy koji pred svoj prag, na Morpurgovu poljanu, dovodi The Bambi Molesters. O'Hara ipak ne žuri s ljetnom pozornicom pa Kompleks K nastupa u zatvorenom. Svirka će biti i u Hemnigwayu, uz Bomba bend, a prije možda odete u Kineski zid na zagrijavanje uz Acoustic G. Nisku DJ večeri možemo nabrajati od Quasimoda u kojem ritam bira David Hasselhoff, preko Friday House In The Jungle pa do još jedne I love 80's večeri u Versima – mi nabrajamo, ali vi birate.

Već će subotnje jutro, nadamo se, pružiti priliku za izlet, šetnju, sunčanje... Ljubitelji fotografije imat će razlog više za šetanje jer se održava jedno od najvećih fotografskih natjecanja - Hrvatski foto izazov.

Ragbijaški derbi najvjerojatnije će odlučiti prvaka (foto:Ž.Šunjić)

Ranopopodnevni derbi između ragbijaša Nade i Zagreba najvjerojatnije će odlučiti o novom prvaku Hrvatske, a možda takvu važnost bude imamo i jadranski derbi između nogometaša Hajduka i Rijeke. Nesportski sadržaj koji izdvajamo svakako je predstava Vaginini monolozi u sklopu Kampanje V-day pod sloganom Dok nasilje ne prestane.

U večernjoj ponudi sve redom svirke uživo... Gogy & Azzo zabavit će vas svirajući Balaševićeve hitove u Alter Egu, New Gondoliers feat. Ivo Jerkunica sviraju u Virusu, Taxi bend publiku zabavlja u Hemingwayu, Nevermind svira hitove Nirvane u O'Hari, a Louder nastupa u Quasimodu. Samo će vas u Jungli Golem & Deeplowmatiq rasplesati uz deep house, techno, dubstep, bass...

Na Marjanu brdski biciklisti jure Kršnu ligu (foto:M.Prgomet)

Ni nedjelja više nije onako zimski prazna. Ujutro bi na Rivi mogli omastiti brk jer se održava najavni program međunarodnog kulinarskog festivala Biser mora. Odlučite li se za izlet na Marjanu pripazite na brdske bicikliste koji jure Kršnu ligu, a popodne ojačani dobrim ručkom možete svratiti u Hemingway na Otvoreni kup Hrvatske u obaranju ruku. Iz mraka je izronio Rock FM Club koji za nedjeljno popodne nudi kontroverznu japansko-francusku erotsku dramu Carstvo čula, a za večer RHCP gledaonu i slušaonu.

Zašto ste još pred monitorom? ;)

napisao: Pile