Facebook bookirao Split

01_04_2011
Facebook bookirao Split

Mark Zuckerberg će u lipnju u Info zoni premijerno predstaviti nove usluge te održati niz radionica i predavanja na kojima će, kako je kazao, možda pronaći svoje nove <strong>suradnike</strong>. Ne traži samo programere već i mlade korisnike koji će klikanjem Facebooka doprinositi razvoju...

Vlasnik i glavni kreator Facebooka, Mark Zuckerberg,  u lipnju će u Info zoni premijerno predstaviti nove usluge te održati niz radionica i predavanja na kojima će, kako je kazao, možda pronaći svoje nove suradnike. Ne traži samo programere već i mlade korisnike koji će konstruktivnim kritikama za vrijeme klikanja Facebooka doprinositi njegovom razvoju te pritom zarađivati honorar.

Zuckerberg će u Splitu održati niz radionica i predavanja

- Nove usluge označit će početak otvorenog rata sa Googleom. Poznato mi je da je vaša Vlada pozvala Google na investiranje u Hrvatsku, no mislim da smo mi puno bliže dolasku i zato smo izabrali Split kao mjesto službene objave rata. Nama prijetnju ne predstavljaju ni korupcija ni nepotizam ni loše gospodarstvo, nego nekreativni suradnici skloni depresiji – kazao je Zuckerberg, najmlađi od prvih 400 Forbesove liste najbogatijih Amerikanaca.

Suradnja Zuckerberga i Info zone ostvarena je posredovanjem braće Winklevoss koji su se s radom Info zone upoznali prilikom njihova prošlogodišnjeg sudjelovanja na Međunarodnoj veslačkoj regati Sveti Duje gdje su veslali u Oxfordovu osmercu. Da podsjetimo, blizanci Cameron i Tyler Winklevoss tužili su Zuckerberga jer im je ukrao ideju Facebooka te je spor riješen višemilijunskom nagodbom.

Suradnja je ostvarena posredovanjem braće Winklevoss

- S braćom Winklevoss sam danas prijatelj na Facebooku, tako mi je Cameron i ispričao priču o splitskim tinejdžerima koji su 2004. godine pokrenuli internet portal uz pomoć kojeg se u Splitu razvila priča o info centru za mlade i medijima za mlade. Vrijedna je to stvar, pogotovo za mlade koje se često marginalizira. Samo budala misli da mu je za sve korisne informacije i kvalitetno kritičko promišljanje dovoljan Google, a ni Facebook nije dovoljan - sa smješkom komentira Zuckerberg te nastavlja - simpatično mi je kako je mene u tim godinama pokretao sex, jer najveća snaga Facebooka je želja za upoznavanjem partnera, a Info zonu od početka pokreće aktivistička vizija informiranih, osviještenih i aktivnih mladih ljudi.

- Volim saznati ponešto o svakom gradu kojeg ću posjetiti pa tako znam da su u Splitu svi ludi za Hajdukom i ispijanjem kave na suncu, da ste posljednjih godina izgradili nekoliko trgovačkih centara nalik američkim te da se gradnjom hotela spremate ugostiti još više turista koji uživaju u vašoj klimi i povijesnim bogatstvima. To mi je drago čuti, pobjede Hajduka, kave na suncu, šetnje trgovačkim centrima i rijeke veselih turista nikako ne mogu stvoriti depresivan narod pa tako ni ubiti kreativnost, a ona je najvažnija za poslovni uspjeh – zaključuje Zuckerberg najavljujući zaustavljanje odljeva mozgova iz Dalmacije i masovno zapošljavanje mladih. Prvih desetak programera i korisnika plaćenih da klikaju i komentiraju zaposlit će već u lipnju.

Prijavi se na vrijeme!

Već danas možete rezervirati svoje mjesto slanjem maila s imenom i prezimenom na [email protected]. Kada se utvrdi konačan raspored predavanja i radionica prednost će imati kandidati koji su mailom najavili svoj dolazak.


Aprililili!

Braća Winklevoss su stvarno prošle godine bili u Splitu i veslali za osmerac Oxforda, ali nikakav kontakt sa Zuckerbergom nismo imali. Nažalost, sumnjamo i u održivost ove izložene terapije protiv depresije i nekreativnosti.

napisao: Pile