Što osim sunčanja?

25_03_2011
Što osim sunčanja?

Prvi proljetni vikend sigurno će biti za jedan sat kraći, a trebao bi biti i u subotu sunčan, a u nedjelju ponešto oblačan. Nadamo se da su vam obaveze dopustile da već u petak opušteni konzumirate sunčeve zrake... Iako je dan duži, mudro iskoristite <strong>vikend </strong>jer je sat kraći!

Prvi proljetni vikend sigurno će biti za jedan sat kraći, a trebao bi biti i u subotu sunčan, a u nedjelju ponešto oblačan. Nadamo se da su vam obaveze dopustile da već u petak opušteni konzumirate sunčeve zrake, možda i pogledate film u kinoteci, svratite na predstavljanje knjige u Gradskoj knjižnici Marka Marulića ili posjetite neki od brojnih događaja petog Pričiniga koji je počeo još u utorak.


Sunčanje je u điru... ako možeš, upijaj i odmaraj ;)
Ljubitelji fotografije već znaju da se u Fotoklubu Split u petak navečer otvara izložba litvanskih autora pod nazivom Four Points. Eight Stops. Nešto ranija večernja događanja nude se u caffeu Kineski zid gdje će svirati Acoustic duo:trio Jelena, Nensi i Božo, u Ghetto clubu glazbu će birati ekipa mladih splitskih dj-a pod imenom Barabass crew, a caffe Versi nudi provjerene hitove osamdesetih uz I love 80's. Novosadski punk rock odzvanjat će Quasimodom u izvedbi Atheist Rapa, a klapski momenti kao totalna suprotnost nude se u O'Hari u izvedbi klape Libar. Kako Diktatori zvuče bez Marijana Bana možete provjeriti u klubu Zipper.

Od ranih jutarnjih sati subota je prepuna događanja. Na igralištu OŠ Dobri igra se Streetball Split – Gradski Kup, na poljudskim bazenima najbolji hrvatski plivači odmjeravat će snage na Prvenstvu Hrvatske 2011, a u Đardinu će Parkour Team odraditi Humanitarni Parkour Trening. Buđenje proljeća uz prigodnu prodaju cvijeća obilježit će Županijska liga za borbu protiv raka. Oni koji imaju nekakve glumačke želje i ambicije dobrodošli su na casting u hostel Golly&Bossi – serija, reklama, spot... naći će se pregršt uloga za nova lica.

Pričigin priča priče, pa i više od toga, još od utorka

Popodne možete raditi slično što i dan prije – kinoteka, Pričigin ili možda Dom mladih za razmjenu znanja o računalima i koječemu još. Golly&Bossi pozivaju na večernju glazbeno književnu tribinu Večer bez rocka trajanja.

Glazbena ponuda je raznolika – u Ghetto će došetati Šetači, a u O'Haru Brkovi. Sandra i Tino zabavljat će goste Alter Ego Caffea, Taxi Bend zadužen je za plesnjak u Hemingwayu, a DJ Pinja držat će DJ pult kluba Zipper. Diyala Upgraded dolazi u Quasimodo s novom ekipom i prerađenim hitovima. Poklonici hard techna svoj će gušt naći u Jungli uz DJ Ogija.

No, no, požurite, iako je dan duži, mudro iskoristite vikend jer je sat kraći!

napisala: Vex
foto: Ž. Šunjić