Tajanstvena disco ljepotica u luci

22_03_2011
Tajanstvena disco ljepotica u luci

Daleko od očiju javnosti sređuje se luksuzni ugostiteljski kompleks na prvom katu zgrade na gatu Sv. Duje u splitskoj luci. Došli smo u posjed fotografija koje jasno pokazuju kako su se radovi ozbiljno zahuktali... a <strong>otvorenje</strong> diskoteke s pogledom na luku očekuje se do ljeta.

Split bi uskoro u trajektnoj luci trebao dobiti ugostiteljski objekt od čak 2000 četvornih metara. Kako je prije par dana pisala Slobodna Dalmacija, u tajnosti se sređuje luksuzni kompleks na prvom katu zgrade na gatu Sv. Duje. Nešto stariji sigurno će se prisjetiti da je u tim prostorijama godinama radio plesni restoran Emona. Da nije riječ o tek pukim nagađanjima, dokazuju fotografije do kojih smo došli na društvenoj mreži, a koje jasno pokazuju kako su se radovi ozbiljno zahuktali...

Renderi projekta predstavljeni su još 2007. godine

Restoran, diskoteka te unutrašnji i vanjski lounge bar svoja vrata bi trebali otvoriti do ljeta, no upravo tajnost koja je obavila ovaj projekt intrigira. Poznato je da je za uređenje zadužen splitski dizajner interijera Duje Kaliterna, koji se proslavio uređenjem ekskluzivnog Gil's-a na dubrovačkim zidinama te Peoples-a u Zagrebu. No, tajna je tko je pozamašnu svotu novca odlučio uložiti u ovaj projekt.

Radovi su bili u punom mahu još prošle jeseni

Slobodna nagađa da je riječ o jednom kontroverznom trogirskom poduzetniku, koji je zaobišao sve dosadašnje prepreke kad je ova pozicija pitanju, jer objektu očajnički nedostaje parkirnih mjesta. No, što bi onda rekli vlasnici svih ugostiteljskh objekata u centru grada, do kojih građani također mogu doći isključivo pješke?

Disco kugle već spremne za ludi noćni provod, ili ipak ne?

Možda zbog kroničnog nedostatka prave diskoteke u Splitu, možda zbog velikog broja radnih mjesta koje bi 2000 kvadrata donijelo - Emoni, u novom ruhu prave disco ljepotice, držimo palčeve.

napisao: Cole
foto: Facebook