Samo nam je ljubav potrebna

19_03_2011
Samo nam je ljubav potrebna

Pristojno popunjena Spaladium arena dočekala je u petak jedan od popularnijih bendova sa istočne strane granice – <strong>Bajaga</strong> i Instruktori na proslavi su svoje 25. godišnjice karijere još jednom su potvrdili uzajamnu ljubav sa splitskom publikom. Pogledajte i album u foto galeriji!

Pristojno popunjena Spaladium arena dočekala je u petak jedan od popularnijih bendova sa istočne strane granice – Bajaga i Instruktori na proslavi su svoje 25. godišnjice karijere još jednom su potvrdili uzajamnu ljubav sa splitskom publikom.

Svirka je uz malo kašnjenje krenula sitno prije 21 sat, iako je publika, prema divnoj i nama svojstvenoj tradiciji, pristizala u posljednji trenutak.

Bajaga i Instruktori potvrdili su uzajamnu ljubav sa splitskom publikom

Koncert su započeli intimno, samo Bajaga i Lokner, sa Od kada tebe volim, da bi im se zatim na pjesmi Grad pridružio i ostatak benda. Publiku nije trebalo nagovarati da se uključi – od samoga su se početka ruke vinule u zrak i to ne samo zato da se koncert zabilježi kamerom, a svoje vokalne sposobnosti Splićani su jedva dočekali demonstrirati na refrenu Verujem ne verujem.

Na pjesmi Lepa Janja ribareva kći Bajaga je najavio gosta, koji im je, kako je istaknuo, gotovo postao stalni član benda - Davor Rodik iz grupe Plava trava zaborava, te su nastavili nizati hitove iz bolje glazbene prošlosti, zajedno sa publikom koja ih je pljeskom i glasom pratila na svakom koraku. Glazbeni niz Bajaga je načas prekinuo nakon pjesme Tišina kako bi publici predstavio Tonija koji je odlučio baš na koncertu zaprositi Maju. Na opće veselje Maja je pristala, Bajaga im je poželio uspješan brak i zdravlje te budućoj mladenki posvetio pjesmu Badem i so.

U preko dva sata svirke nizali su se hitovi i derala grla

Nakon Život je nekad siv nekad žut i Vesele pesme na pozornici im se pridružio još jedan gost – legendarni splitski bubnjar Peco Petej otprašio je sa bendom Dobro jutro đezeri, posvetivši pjesmu svima onima koji se osjećaju mladima. Sudeći prema prizoru u Areni, takvih nije bilo malo.

Nastavio nas je bend tako glazbom dizati i spuštati, nizali su se hitovi i derala grla – Bežiš od mene ljubavi, Na vrhovima prstiju, 220 u voltima, Sa druge strane jastuka, Dvadeseti vek, Ti se ljubiš na tako dobar način, Plavi safir, da bi se konačno oprostili sa publikom sa Moji drugovi.

Bilo je potrebno nešto sitno negodovanja i popularnog toptanja nogama da bi nam se bend vratio sa Ruskim vozom. Odsvirali su još Kad hodaš, Tamara i Ja sam se ložio na tebe, te su se pokušali ponovo oprostiti sa okupljenima sa Zažmuri, koju su posvetili svim djevojkama u publici. Ipak su se vratili i na drugi bis te su konačno, nakon preko dva sata svirke, splitsku publiku ostavili sa porukom Samo nam je ljubav potrebna.

Pogledajte album u foto galeriji!


napisala: KMaja
foto: Maja Prgomet