Kako savjetuje Savjet mladih?

13_03_2011
Kako savjetuje Savjet mladih?

U Info zoni će se Savjet mladih Grada Splita prvi put predstaviti široj javnosti pa tako i mladima. Prisutni će moći iznijeti svoja stavove, očekivanje i prijedloge te se aktivno<strong> uključiti</strong> u rad Savjeta mladih. Krajnje je vrijeme za dobiti odgovore na pitanja...

U ponedjeljak, 21. ožujka u 13 sati, u Info zoni će se Savjet mladih Grada Splita prvi put predstaviti široj javnosti pa tako i mladima. Prema zaključcima tribine održane u Info zoni povodom početka Međunarodne godine mladih, članice i članovi Savjeta mladih dobit će priliku prezentirati svoja iskustva u radu s mladima, objasniti motive za rad u Savjetu te govoriti o očekivanjima i vizijama rada Savjeta. Također, dogradonačelnica Anđelka Visković će prezentirati ideju suradnje Grada i Savjeta, a Cvijeta Senta ispred Mreže mladih Hrvatske će govoriti o zakonskim okvirima te podijeliti iskustva rada zagrebačkog Savjeta mladih. Prisutni će moći iznijeti svoja stavove, očekivanje i prijedloge te se aktivno uključiti u rad Savjeta mladih.

Krajnje je vrijeme za dobiti odgovore na pitanja...

Podsjetimo, Savjet mladih nije predstavničko tijelo mladih jer članove ne izabiru mladi već Gradsko vijeće. Riječ je isključivo o savjetodavnom tijelu čiji članovi moraju imati od 15 do 29 godina, a prijaviti ih mogu samo organizacije mladih i za mlade. Prvi saziv splitskog Savjeta mladih obilježila je aktivna pripadnost većine izabranih članova tada vladajućoj stranci, ostavke čak dvaju predsjednika te nepostojanje komunikacije s Gradom. Na natječaj za drugi saziv se prijavilo samo petnaest mladih, sedam manje nego 2008. godine. Iako su devet članova i samo dvije članice izabrani u listopadu, do konstituirajuće sjednice prošla su gotovo dva i pol mjeseca, a sada je, još tri mjeseca kasnije, krajnje vrijeme za dobiti odgovor na pitanje – Kako savjetuje Savjet mladih?

Informiraj se na: infozona.hr/savjet