Između sporta i glazbe

11_03_2011
Između sporta i glazbe

Proljeće kuca na vrata, dan se poprilično produžio, a na nekoj kavi u zavjetrini vjerojatno ste već pokazali i majicu kratkih rukava. <strong>Vikend</strong> donosi dva oveća sportska događaja, malo književnosti, prosvjeda i edukacija te, naravno, puno glazbe.

Proljeće kuca na vrata, dan se poprilično produžio, a na nekoj kavi u zavjetrini vjerojatno ste već pokazali i majicu kratkih rukava. Vikend donosi dva oveća sportska događaja, malo književnosti,  prosvjeda i edukacija te, naravno, puno glazbe.

Dva filma In memoriam: Tony Curtis mogu vas cijelo predvečerje i večer zadržati u kinoteci Zlatna vrata pa ćete propustiti otvaranje izložbe u sklopu Večeri ruske kulture u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, ali i Traduki program koji se budi iz zimskog sna i dovodi četvoro regionalnih pisaca i prevoditelja.

U ponudi noćnog života i dobro poznate poveznice (foto: M.Prgomet)

S druge strane, u ponudi noćnog života dobro poznate poveznice: Pinja, hitovi i The Box, zatim Emilio, 80e i Versi te Hypnotic night, 70e i Hemingway. Originalnosti ponude će doprinjeti prvo izdanje Deep Road programa u Jungli, nagrađivani DJ Venom, koji ravno iz Osjeka dolazi u Quasimodo te Gary Moore Night koji na pozornicu O'Hare dovodi čak četiri benda - Little Sister, Čuvari svirala, Jasno i Glasno te Hologram.

Inicijativa Za Marjan u subotu ponovno poziva na prosvjednu akciju – ovog puta je tema zapušteni Botanički vrt. Razlog više da protegnete noge i uhvatite malo sunca u prirodi. Ranije toga jutra u prostorijama Gradskog kotara Varoš možete poslušati besplatan Tečaj nenasilne komunikacije, a idućeg dana Osnovni tečaj meditacije. Ponešto o računalnom svijetu možete naučiti na još jednoj na Razmjeni vještina u Domu mladih.

Subotnja večer definitivno je u znaku nogometa – matematički je moguće da se Hajduk pobjedom u gradskom derbiju, vikend prije nacionalnog derbija, vodećem Dinamu približi na samo dva boda.

Vikend možete zaokružit rukometom (foto: Rene)

Sportsko nadanje ili razočarenje stopit će se u melodijama subotnje noći... Gabba Gabba, mnogi će reći najbolji Ramones tribute bend, nastupa u Quasimodu. Taxi bend svira u Heminwayu, a Tino i Sandra u Alter Ego Caffeu. Studenti splitske ELSAe feštat će uz DJ Eva u Kauriju, a odabranici s pozivnicama na Baterija večeri u O'Hari.

Vikend možete zaokružit uzvratnom kvalifikacijskom utakmicom rukometaša za Europsko prvenstvo – u goste dolazi u četvrtak pobijeđena Španjolska.

napisao: Pile