I Predsjednika zanima...

07_03_2011
I Predsjednika zanima...

I Predsjednika zanima tko su najbolji profesori! Akciju izbora NajProfesora podržao je ni manje ni više nego predsjednik Republike Ivo Josipović. Naveo je kako "podržava udrugu u nastojanjima uspostavljanja jasnih i dosljednih kriterija nastavne kvalitete"...

Prošlog je tjedna akcija udruge Sveučilište u sjeni ponovno naišla na plodno tlo. Akciju izbora NajProfesora podržao je ni manje ni više nego predsjednik Republike Ivo Josipović, i to visokim pokroviteljstvom nad manifestacijom! Predsjednik, inače sveučilišni profesor, naveo je kako "podržava udrugu u nastojanjima uspostavljanja jasnih i dosljednih kriterija nastavne kvalitete" te zaželio sreću u daljnjem tijeku izbora, istaknuvši važnost evaluacije profesora od strane studenata na obostranu korist.

Dogodine i na drugim Sveučilištima?

Pismo potpore završava poticajnim komplimentima, te željom za širenjem hvalevrijedne inicijative na ostala sveučilišta u Hrvatskoj. Posljednjih se dana udruga upravo time intenzivno i bavila, uspostavljajući kontakte s udrugama u Zagrebu, Zadru i Rijeci, gdje je pokazan najveći interes za iniciranjem izbora najboljih profesora od strane studenata. Format opisnih nominacija kao način izbora, za razliku od postojećih anketa na zaokruživanje, prepoznat je od budućih partnera kao posebna kvaliteta i brand ovog projekta.
Sveučilište u sjeni i na PechaKuchi!

Prošlog je petka viša asistentica sa odsjeka za restauraciju umjetničke akademije Sagita Mirjam Sunara održala vrlo inspirativno predavanje na prvoj splitskoj PechaKuchi u sklopu kojeg je (zahvaljujući neviđeno brzom govoru:) ) par minuta posvetila izboru NajProfesora, te na samom koncu predavanja pozvala sve studente da na webu udruge nominiraju naboljeg profesora sa svog fakulteta!

www.sveuciliste-u-sjeni.org