Pazi na poremećaj prehrane!

23_02_2011
Pazi na poremećaj prehrane!

Prema procjenama stručnjaka oko 50 tisuća mladih u Hrvatskoj <strong>pati</strong> od nekog poremećaja prehrane, a 50% djevojaka provodi dijetu čime se izlažu poremećajima prehrane. Udruga PET+ izdala je edukativnu brošuru <em>Djevojački dnevnik </em>te snimila spot i pjesmu <em>Lijepa sam</em>.

Prema procjenama stručnjaka oko 50 tisuća mladih u Hrvatskoj pati od nekog poremećaja prehrane, a 50% djevojaka provodi dijetu čime se izlažu poremećajima prehrane koji teško narušavaju zdravlje mladih ljudi, ostavljajući trajne posljedice na organizam.

Posvećeno svim djevojkama koje se bore s prihvaćanjem svog tijela

Povodom Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaje prehrane, koji se obilježava u zadnjem tjednu veljače, zagrebačka Udruga PET+ izdala je edukativnu brošuru Djevojački dnevnik te snimila spot i pjesmu Lijepa sam. Prepjev pjesme Christine Aguilere I'm beautiful izvode Petra Antolić kvintet i gudači Glazbenog učilišta Elly Bašić. Pjesma je posvećena svim mladim djevojkama koje se bore sa sumnjama u sebe i svoj izgled. Osnaživanje mladih djevojaka, jačanje njihovog samopouzdanja i izgradnja pozitivne slike o sebi najbolji je način prevencije poremežaja prehrane.