Odmatanje marjanskog klupka

21_02_2011
Odmatanje marjanskog klupka

Oko Marjana prepleću se barem tri Ministarstva, sijaset zakona i propisa te dvije vrste vlasti - županijska i gradska. Klupko nije jednostavno za<strong> </strong>odmotati i najbolje je poći kronološkim putem pošto se <strong>činjenično </strong>stanje stvari mijenja iz dana u dan...

Nedjeljno jutro dvjestotinjak Splićana iskoristilo je da pokupe smeće nagomilano na marjanskoj plaži Kašjune. S rukavicama i crnim kesama građani su očistili što se rukama očistiti dalo, a dvije kese otpremili su na adrese Grada i Županije, odgovornih ne samo za ovo stanje, već i za prijetnju gradnje nadvijenu nad Marjanom.

Fani je prelila čašu i mobilizirala širu javnost  (foto:J.Popić)

Oko Marjana prepleću se barem tri Ministarstva, sijaset zakona i propisa te dvije vrste vlasti - županijska i gradska. Klupko nije jednostavno za odmotati i najbolje je poći kronološkim putem pošto se činjenično stanje stvari mijenja iz dana u dan – piše portal h-alter.org i upušta se u raspetljavanje kojem bi svatko trebao posvetiti jedan klik i dvije minuta čitanja. Pritisak javnosti je urodio sazivanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u četvrtak s jednom točkom dnevnog reda - zaštita park šume Marjan.