Jedan demo bend manje

14_02_2011
Jedan demo bend manje

Dalmatinska demo scena će za jedanaest tjedana biti siromašnija za jednog predstavnika. Kreće drugi Festival autorskih bendova ST-@rt 2011. Ako namjeravate podržati bilo koji od <strong>najavljenih</strong> bendova, jedini način da budete sigurni da ćete ih uhvatit jest da dođete na vrijeme...

Dalmatinska demo scena će za jedanaest tjedana biti siromašnija za jednog predstavnika. Naime ove srijede u klubu O'Hara sa početkom u 21 sat kreće drugi Festival autorskih bendova ST-@rt 2011., u organizaciji Udruga za zaštitu glazbe STOP, čiji pobjednik osvaja pravo na snimanje i izdavanje svog prvog albuma za Štajner records. Drugoplasirani će moći obnoviti svoju opremu u music shopu Metropolis, a trećeplasirani dobivaju besplatne termine u prostoru za vježbanje i snimanje Fregata 61. Sva tri benda će moći zasvirati u HRTovoj Garaži. Ove će se godine splitskoj publici predstaviti 32 benda koji će se za naklonost publike i žirija boriti kroz osam festivalskih večeri – četiri benda po večeri.

Ove godine predstavit će se tek osam bendova manje

Stručni ocjenjivački žiri u sastavu Jurica Jurin (umjetnik, predstavnik M.C. O'Hara), Vjeran Birimiša (glazbenik, predstavnik Štajner recordsa) te Stevo Stiv Vučković (glazbenik, skladatelj, studijski producent, predstavnik HGU-a) će odlučiti koji će od bendova zaslužiti ulazak u polufinale te na koncu u finalu zaslužiti jednu od vrijednih nagrada.

Led ove srijede probijaju, abecednim redom, splitski Alkemia, na čijoj myspace stranici možete poslušati na kakav točno alternativni pop rock misle. Momci postoje od 2009. i u fazi su miksanja prvog snimljenog materijala.

Ponovo aktivni veterani Pas maters drugo su ime koje donosi prva večer, a ako već niste imali prilike prisustvovati njihovoj svirci, službena, iako poodavno osvježena, službena web stranica dobro je mjesto za poslušati njihovu izvedbu hard rock glazbe.

Iz Kaštela nam stiže Tvrtko Stijena Sekstet, bend čije je intrumentale teško potrpati u bilo koji žanrovski koš. Naravno, možete pokušati, nakon što preslušate glazbi koju su postavili na myspace stranicu benda.

Četvrti bend prve večeri su Venus iz Mostara, četiri rokerice koje neumorno praše od 2006. godine, te su zaslužile naziv endem BiH scene, a kako to zvuči možete preslušati na njihovoj myspace stranici.

Važna napomena: svirke kreću od 21 sat!

Važna napomena: svirke kreću od 21 sat, svaki bend ima oko pola sata vremena da pokaže što zna, a raspored nastupa nije poznat do samoga početka. Stoga, ako namjeravate podržati bilo koji od najavljenih bendova, jedini način da budete sigurni da ćete ih uhvatit jest da dođete na vrijeme. Nije toliko strašno, a i ljepše je vidjeti pun klub prije 23 sata, posebno onima koji su na pozornici.

napisala: KMaja
foto: Damira Kalajžić, arhiva